Forbes'in listesine giren tek Türk

Forbes'un '30'unun altındaki 30 başarılı kişi' listesinde Seda Arca var.
Forbes dergisinin "30 yaş altındaki en başarılı 30 kişi" listesinde finans kategorisinden Goldman Sachs yöneticisi Türkiye kökenli Seda Arca da yer aldı.

28 yaşındaki Seda Arca, Goldman Sachs'ın New York kentindeki merkezinde Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Şirket tahvilleri alanında uzmanlaşan Arca, özellikle sanayi ve tüketim malı üreticisi şirketlertinin tahvilleri konusunda uzman.

5 yıl boyunca Alman yatırım Bankası Deutsche Bank için çalışan Arca, daha sonra kariyerine ABD'de devam etme kararı almış ve Goldman Sachs'ı tercih etmiş.

Arca aynı zamanda Princeton Üniversitesi'nde de finansal mühendislik bölümünde okuyor.

Finans dalında 30 yaş altı başarılı isimlerin başında ise ücretsiz hissealım satım hizmeti veren Robin Hood şirketinin kurucularından 28 yaşındaki Vlad Tenev var.

2011 yılında ABD'nin önde gelen üniversitelerinden UCLA'de matematik doktorası yaparken, okulu terk eden Tenev, okuldan arkadaşı Baiju Bhatt ile Robin Hood şirketini kurdu.

Şirket bireysel yatırımcılara ücretsiz ya da çok düşük ücretle brokerlık hizmeti sunan sanal bir platform olarak çalışıyor.

SİNEMADA BOYEGA, SPORDA CURRY

Listenin sinema dalında ilk sırayı Star Wars serisinin son filminde Finn karakterini canlandırarak başrolde oynayan 23 yaşındaki John Boyega var.

Spor dalında ise geçen yıl NBA'in en değerli oyuncusu seçilen Golden State Warriors guardı 27 yaşındaki Stephen Curry yer alıyor.

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "Forbes'in listesine giren tek Türk" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete