Öğrenciler dikkat! Üniversite için yazılı sınav mı geliyor?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, üniversiteye giriş sisteminde değişiklik iddialarını yalanladı.
AÇIK UÇLU SORULAR GELECEK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye giriş sisteminde değişiklik yapılarak açık uçlu / yazılı cevap gerektiren soru sorulacağına dair iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek, “Sınavlar bu kadar yaklaşmış iken bu türden gerçek dışı haberler ve açıklamalar ile öğrencilerimizde kafa karışıklığına yol açılmaması gerektiğini düşünmekteyiz” dedi.

ÖĞRENCİLER TEREDDÜT YAŞAMASIN

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bazı basın yayın organlarında “üniversiteye giriş sisteminde değişiklik yapılarak açık uçlu / yazılı cevap gerektiren soru sorulacağına” dair haberlere yer verilmesi üzerine, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. 2015 üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerin tereddüt yaşamamaları için açıklama yapılması ihtiyacı duyulduğunu belirten Saraç, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

ÖSYM SADECE SINAV YAPAR

Üniversiteye giriş sisteminin usul ve esaslarını belirleme yetkisinin YÖK'te olduğunu, ÖSYM’nin ise bu belirlenen esaslara göre sadece sınavları yapan kurum olduğunu anımsattı. Saraç, “YÖK olarak bu tür büyük kitleleri alakadar eden değişiklik çalışmalarının süreci beyan edilmiş bir tarzda ve kamuoyu önünde açık bir şekilde sürdürülmesi gerektiğine dair başkan olarak tayin edilişimizin akabinde ifade ettiğimiz düşüncemizin bizim için bir ilke olduğunu da bir defa daha kamuoyu önünde beyan ediyoruz” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Öğrenciler dikkat! Üniversite için yazılı sınav mı geliyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ