Liselere Yerleştirme İşleminde Skandal!

CHP'li Nur Serter, liselere yerleştirme işlemlerinde yaşanan adaletsizliği gözler önüne serdi. Binlerce öğrencinin hakkının yendiği bir düzenin yayıldığını vurgulayan Serter, yaptığı açıklama ile skandalı, örneği ile ortaya çıkardı.
Binlerce öğrencinin hakkının yendiği bir düzenin yayıldığını vurgulayan Serter, yaptığı açıklama ile skandalı, örneği ile ortaya çıkardı.

İşte Serter'in o açıklaması;

”Eğitim öğretimin başlamasının üzerinden, neredeyse bir ay geçmesine rağmen liselere öğrenci yerleştirme işlemleri tamamlanamamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı, liselere yerleştirme işlemleri ile ilgili yapılan uyarıların hiçbirini dinlememiştir. Ben yaptım oldu mantığı ile hareket eden Milli Eğitim Bakanlığı, sonunda çamura saplandığının farkına varmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 13.09.2014 tarihinde Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğini değiştirmesi sonucunda, liselere nakil yolu ile yerleşme işlemlerinde taban puan uygulamasını kaldırmış, çok düşük puanlı öğrencilerin çok yüksek puanlı okullara, haksız bir şekilde girmeleri sağlanmıştır. Ülke genelindeki Anadolu Liselerine giriş puanları ve kontenjanları incelendiğinde skandalın ne kadar büyük olduğu anlaşılmaktadır.

LİSELERDE 150 BİN BOŞ KONTENJAN VAR

Yaptığımız incelemeler sonucunda, Anadolu Liselerinin neredeyse tamamında ortalama 30 boş kontenjan bulunduğu, liselerdeki toplam boş kontenjanın 150 binin üzerinde olabileceği, bu liselerin çoğuna, taban puanından ortalama 70 puan eksikle öğrencilerin girdiği, 356,8860 puanlı Ankara İli Yenimahalle İlçesi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesine, 136,0249 puanlı bir öğrencinin kayıt yaptırdığı tespit edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014-2015 eğitim öğretim yılı liselere yerleştirme işlemlerinde, TEOG sınavına dayalı yeni bir yerleştirme sistemi uygulamıştır. Milli Eğitim Bakanının ve MEB Müsteşarının açıklamaları bu sistemin başarısız olduğunun MEB tarafından kabul edildiğini göstermektedir.

Milli Eğitim Bakanı, liselere yerleştirme işlemlerinde, sadece 4 bin öğrencinin sorunu olduğunu belirtse de, e-okul sistemindeki veriler, gerçekleri tüm çıplaklığı ile ortaya koymaktadır". 


    :

    :

    :

    :

    "Liselere Yerleştirme İşleminde Skandal!" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete