KPSS'yi kaldırma operasyonu

Sendikacılar, KPSS'de, 12 sorunun iptal edilmesi 3 sorunun ise cevap şıkkının yerinin değiştirilmesi skandalının bilinçli olarak yapıldığını ileri sürdü.
Sendikacılar, Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS), 12 sorunun iptal edilmesi 3 sorunun ise cevap şıkkının yerinin değiştirilmesi skandalının bilinçli olarak yapıldığını söyledi.

Taraf’a konuşan Türk Eğitim Sen ve Eğitim sen Genel başkanları hatalı soru skandallarıyla KPSS’nin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak, kurumlara kendi sınavlarını yapma hakkının getirilmek istendiğini savundu. Eğitim Sendikalarına göre böylece devlet kurumlarında siyasi kadrolaşmanın önü iyice açılarak meşrulaştırılmış olarak. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk KPSS skandalı için “Burada tezgah olabilir. İktidar istediği siyasi kadrolaşmayı daha kolay yapmak için KPSS’yi itibarsızlaştırıp kaldırmak isteğiyle bu gibi bazı girişimlerde bulunuyor olabilir. Çünkü oransal olarak bu kadar hata kabul edilemez” derken, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise “Bu bilinçli olarak yapılmış ve düzenlenmiş bir faaliyettir. Hatayla ve yanlışla açıklanamaz. Zamanla üniveriste sınavı dahil her sınavı dönüştürmek için yanlış soru, eksik soru, hatalı soru sürecini işletecekler” diye konuştu.

“HATALI SORULARI BİLİNÇLİ OLARAK YAPTILAR”

Taraf’a konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ise KPSS sorularının yanlış çıkmasının bilinçli olarak izlenen bir politikanın sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu kadar sorunun hatalı çıkması yanlışla açıklanamaz. Bu bir politika. KPSS’yi itibarsızlaştırıp bunun arkasından kurumlara sınav hakkının tanınmasını gündeme getirmek istiyorlar.

Onun için bu bilinçli olarak yapılmış ve düzenlenmiş bir faaliyettir. Hatayla ve yanlışla açıklanamaz. Zamanla üniveriste sınavı dahil her sınavı dönüştürmek için yanlış soru, eksik soru, hatalı soru sürecini işletecekler. Bizim endişemiz KPSS’nin kaldırılıp her kurumun kendi sınavını yapması. Bu düzenlemeyle kadrolaşmada yeni bir düzenin başlatılması hedefleniyor. Sınavlarla ilgili böyle bir düzenleme de yapılırsa devlet kurumlarındaki kadrolaşma yasal hale getirilmiş olacak.

Kurumların kendi sınavlarını yapmasına ilişkin yasa çıkmamışken bile birçok devlet kurumuna el altından personel alındığına tanık oluyoruz. Mesela valiliklere verilen yetkiyle hiçbir sınava girmeyen insanların valiliklere personel olarak atandığını biliyoruz. Bu kurum sınavlarıyla bütün kurumlara yaygınlaştırılmış olacak. Ondan sonra da AKP’li olmazsanız hiçbir işe başlama şansınız olmayacak.”

KPSS’DE 15 SORU HALEN ŞAİBELİ

2015’te YGS’de 3, LYS’de 3 ve TEOG’da 1 soru olmak üzere şu ana kadar 7 soru iptal edildi. KPSS’de ise 12 soru iptal edildi 3 sorunun doğru cevap şıkkı değiti. 15 KPSS sorusu hakkındaki davalar ise halen sürüyor. Davalar ÖSYM’nin aleyhine sonuçlanırsa KPSS’de iptal edilen soru sayısı 27’yi bulacak.

Kaynak: Taraf / Sümeyra Tansel

    :

    :

    :

    :

    "KPSS'yi kaldırma operasyonu" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete