İstanbul Üniversitesi öğrencileri, rektörü protesto etti

Rektörün 'güvenli tedbir' talimatıyla üniversiteye alınmamalarını, ana kapıya zabıtanın konumlandırılmasını ve standların açılmasına izin verilmemesini protesto eden İstanbul Üniversitesi öğrencileri basın açıklaması yaptı.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri, 3 gündür üniversite rektörü Mahmut Ak'ın talimatıyla "güvenlik tedbiri" iddiasıyla üniversiteye alınmamalarını, üniversite ana kapısına zabıtaların konumlandırılmasını ve Beyazıt Meydanı'nda açmak istedikleri standa polis engellemesi protesto etmek amacıyla üniversitenin ana kapısı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, "Yandaş Mahmut Ak defol! Üniversiteler bizimdir!" pankartı açılırken, sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı atıldı.

Açıklamada öğrenciler Suruç katliamında yaşamını yitiren 32 kişinin fotoğraflarını da taşıdı. Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Nurseli Gözüaçık, 7 Haziran seçimleri ardından AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarda kalabilmek için her yolu denediğini söyledi. AKP ve Erdoğan'ın ülkeyi savaşa sokmak istediğini belirten Gözüaçık, "Ortadoğu'da halkları katleden IŞİD'le el sıkışan Erdoğan'ın, Kobane'nin yeniden inşa edilmesi için yola çıkan 32 SGDF'li yoldaşımızı Suruç'ta katletmesi bir iç savaş tezgâhıydı. Bu katliamın ardından ise sınırda yaşanan çatışmalarla başlatılan savaş tüm toplumun gerçekliği haline getirildi" dedi.

Gözüaçık, Erdoğan'ın koltuğunu kaybetme korkusu yaşadığını, yaptığı her şeyden yargılanma korkusuyla savaşı büyüterek, tüm devrimci demokrat ve muhaliflere yöneldiğini belirtti. "Tayyip Erdoğan ve AKP sıra arkadaşlarımızı katlettiği gibi, halkları da gözünü dahi kırpmadan katlediyor" diyen Gözüaçık, "Onların baskı aygıtı varsa bizim de aklımız ve meşru siyasetimiz var" dedi.

'AKP FAŞİZMİ ÜNİVERSİTEYE YANSIYOR'

Gözüaçık, "Kayıt haftası süresince İstanbul Üniversitesi'nde yayılmaya çalışılan olağanüstü hal, ana kapının zabıta bariyerleriyle çevrilmesi, Beyazıt Meydanı'na masa açmanın dahi yasaklanması AKP faşizminin üniversiteye yansımasıdır. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilen talimatla 3 gündür kayıtlı olduğumuz üniversitemize giremiyoruz. Bu talimat, Rektör Mahmut Ak'ın keyfi bir uygulamasıdır. Seçimde ikinci sırada kalmasına rağmen YÖK'ün birinci sıradan aday gösterdiği, AKP yandaşlığıyla bugün rektörlük koltuğunda oturan Mahmut Ak, sandığın iradesiyle birinci seçilen Raşit Tükel'in karşısında bu üniversitenin esas işgalcisi konumundadır" şeklinde konuştu.

Suruç katliamında yaşamını yitiren arkadaşlarının anılarına sahip çıkacaklarını belirten Gözüaçık, "Üniversiteyi baskı altına almaya çalışan başkanlık heveslisi Erdoğan'ın da yandaş rektörü Mahmut Ak'ın da bizi yıldırmaya gücü yetmez. Bu coğrafyada gençlik var olduğu sürece size rahat nefes aldırmayız" dedi. 

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "İstanbul Üniversitesi öğrencileri, rektörü protesto etti" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete