ÖSO: ‘Türkiye-IŞİD anlaşmasının fotoğrafları elimizde’

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Husam el-Avak, IŞİD ile Türk tarafının petrol anlaşma ve sözleşmelerine dair fotoğrafların ellerinde olduğunu söyledi.
Özgür Suriye Ordusu'na ait İstihbarat Servisi'nden Tümgeneral Hüsam Al-Awak, Sputnik'e verdiği demeçte, ellerinde Suriye ve Irak'taki ham petrolün IŞİD tarafından Türkiye'ye satıldığına dair kanıtlar olduğunu söyledi.

El-Avak "2011'de Suriye krizinin başlamasından sonra, Türkiye mümkün olan tüm yollarla ılımlı gruplara karşı radikal ve terörist İslamcı grupları destekledi. Elimizde IŞİD ile Türk tarafının imzaladığı petrol anlaşmasının fotoğrafları var. Ayrıca IŞİD militanlarının liderlerini taşımak için kullandığı zırhlı ve silahlı Toyota marka araçların Katar'dan satın alındığını gösteren fotoğraflar da elimizde. Türkiye'nin radikal cihatçı örgütlere desteğinin IŞİD'in ortaya çıkışından önce başladığının farkındayız" dedi.

El-Avak Türkiye istihbaratının IŞİD'le petrol anlaşmalarını başka amaçlarla da imzaladığını ileri sürdü. Buna göre, anlaşmalarla birlikte Halep'teki birçok fabrikadan ve laboratuvardan çalınan mallar Türk şirketlerine aktarıldı. El-Avak, ayrıca, Özgür Suriye Ordusu'nu ve diğer ılımlı muhalif grupları etkisizleştirmek için, Suriye'deki Müslüman Kardeşlerin de bu organizasyonları yürüttüğünün ve koordine ettiğini vurguladı.

ÖSO komutanı, söz konusu anlaşmalardan MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın sorumlu tutulması gerektiğini, ellerindeki kanıtları çevrelerine gösterdiklerini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede cihatçı terörü desteklemeye devam ettiğini söyledi.

El-Awak Rusya'nın bölgedeki tek rasyonel taraf olduğunu ve Suriye krizi konusunda Rusya'nın diğer taraflardan daha başarılı müdahalelerde bulunacağını belirtti.

Kaynak: tr.sputniknews.com

    :

    :

    :

    :

    "ÖSO: ‘Türkiye-IŞİD anlaşmasının fotoğrafları elimizde’" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete