İsrail askerleri bir Filistinli'yi vurdu

İsrail askerleri, Batı Şeria'da "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" öne sürülen Filistinli bir kadını vurdu. Yafa kentinde de "şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 38 Filistinli gözaltında.
İsrail Kanal 2 televizyonunun haberine göre, Batı Şeria'nın kuzeyinde bir kontrol noktası yakınında "askerlere bıçaklı saldırı girişiminde bulunan" Filistinli bir kadın yaralandı.

Haberde, Filistinli kadına önce İsrailli bir sürücünün aracıyla çarptığı, daha sonra da kadının askerler tarafından vurulduğu ifade edildi. Filistinli kadının sağlık durumuna ilişkin ise bilgi verilmedi.

38 FİLİSTİNLİ GÖZALTINDA

İsrail polisi, Yafa kentinde de "şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 38 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail radyosunun haberine göre İsrail polisi, "geçen ay kentte yapılan gösterileri düzenledikleri veya çeşitli suç olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 38 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri de yaptığı yazılı açıklamada, gizli bir operasyon sonucu bu sabah birçok kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile Gazze'nin çeşitli bölgelerinde neredeyse her gün, "saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinliler, İsrail askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybediyor.

Kaynak: aljazeera.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "İsrail askerleri bir Filistinli'yi vurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete