​Mevcut hızıyla Türkiye’nin üyeliği 3000 yılını bulur

Cameron: “Mevcut hızıyla Türkiye’nin üyeliği 3000 yılını bulur. Bunun gerçekleşmesi ihtimali bile onlarca yıl alacak ve o zamanda bile hayır diyebilecek durumda olacağız."
İngiltere Başbakanı David Cameron, "bugünkü ilerleme hızıyla Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin 3.000 yılını bulabileceğini" söyledi.

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalıp kalmayacağının oylanacağı 23 Haziran’daki referandum öncesinde Türkiye tartışması alevlendi.

Referandumda AB'den ayrılma yönünde kampanya yürüten blok, “Türkiye’nin yakında AB’ye üye olmasıyla, Türkiye vatandaşlarının ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağını” öne sürdü.

BBC Türkçe'nin haberine göre, “Vote Leave” (Ayrılığa Oy Ver) bloğu, yarından itibaren Türkiye’yi kampanyalarının ana temalarından biri haline getirecek bir poster kullanmaya başlayacak.

AB pasaportunun, Avrupa Birliği’ne açılan bir kapı olarak resmedildiği posterde, “Türkiye (nüfusu 76 milyon) AB’ye katılıyor. Ayrılğa Oy Ver, denetimi yeniden eline al” deniyor.

Kampanya grubunun açıklamasında, Türkiye’de suç ve silah bulundurma oranlarının yüksek olduğu öne sürülüyor, “Türkiye’de doğum oranı o kadar yüksek ki, sadece sekiz yıl içinde, İngiltere nüfusuna Türkiye’den bir milyon kişi katılabilir” ifadesi yer alıyor.

    :

    :

    :

    :

    "​Mevcut hızıyla Türkiye’nin üyeliği 3000 yılını bulur" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete