AKP'li belediyeden bir ağaç katliamı daha

Çekmeköy, Madenler'de mahallenin ilk yeşil alanlarından olan bir parktaki ağaçlar dün belediye çalışanları tarafından adeta testereyle doğrandı. Çekmeköy de oksijensiz 'rant' pazarlarından biri haline çoktan gelmiş! Öyle ki, iki üç tane meyve ağaçlarına bile tahammül yok!
Çekmeköy Belediyesi, metro yapım çalışmaları sırasında onlarca ağacı katletti.
Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe-Metro Hattı olarak da bilinen Anadolu Yakası metro yapım çalışmalarının Madenler durağında çeşitli yıkımlar ’SESSİZ’ tepkileri üzerine çekti.

Haberdar.com Esma Taş'ın haberine göre, Madenler Metro Durağı’nın havalandırma sistemi için onlarca ağaç testereyle doğrandı. Şile Otobanı’nın hemen yanında bir siteye dahil olan oyun parkı ve ‘canım’ yeşil alan metro çalışmaları yüzünden yerle bir edildi. AKP’li Çekmeköy Belediyesi, yeşil alanı, oyunparkı ve basketbol sahasıyla site sakinlerinin, hatta mahallenin en büyük oyun alanlarından birini katletti.


‘BELEDİYE ÇALIŞIYOR’ MU ACABA?

Biz fotoğraf çekimleri yaparken site sakinleri belediye çalışanlarına sesini çıkarmadığı gibi, bize de çok müdahale etmedi.

Ancak yoldan geçen bazı vatandaşlar ‘Belediye ne kadar güzel çalışıyor değil mi?’, ‘Çekin çekin görsünler’ gibi yorumlar yaparak tepkisini gösterdi.

CHP’NİN NEDEN KAYBETTİĞİ ANLAŞILDI

Çekmeköy’ün duyarlı bir yurttaşı beni aramış olmasaydı, bu görüntüleri de elde edemeyecektik.

Benden önce belki muhalefet ulaşır, müdahale eder, en azından “ses” eder düşüncesiyle aradığımda, telefona çıkan bayan ‘Şuan burada kimse yok. Üzgünüm. Yardımcı olamayacağız’demekle yetindi.

Tam bir hayal kırıklığı!

Bu manzara seçimlere yakın bir zamanda yaşansaydı, eminim farklı bir yaklaşım olurdu. Ama ne de olsa seçimler bitti. Bir sonraki seçimlere kim öle kim kala! Daha 4 yıl 9 ay var!

MODA BOSTANI’NI YIKAMADILAR, KOCA PARKI DOĞARADILAR

Kadıköy Moda’da ‘Moda Bostanı’ olarak da bilinen küçük alan Moda sakinleri ve sivil toplum kuruluşlarının anında müdahalesiyle dokunulamazken, Çekmeköy’de herkesin gözü önünde ağaçların katledilmesi, nefes alınacak bu ufak mekanın yok edilmesi kimsenin tepkisini çekmedi.

MEYVE AĞAÇLARI DOĞRANDI

Yaşça biraz daha büyük olan ağaçlar yarın devam edilmek üzere yerinde bırakılırken, daha bu sene ilk meyvesini vermiş, çocukların oyun arasında ağzını tatlandırmış ufak ağaçlar param parça edildi.

Oysa belediye meyve ağaçlarını kesmek yerine bir üst sokağa ya da yan sitenin bahçesine dikebilirdi.

Ama testerelerle doğramayı yeğlediler!

BELEDİYENİN RANT PAZARIYMIŞ

Yıllardır site sakinlerinin ağzına doladığı bir söylenti ise şaşkınlık yarattı.

Meğer Ağaoğlu’nun bu bölgede gözü varmış. Levent’teki ‘Metro City’ tarzı bir AVM için!

Bazı site sakinlerinin ya da yöneticisinin bu yüzden ağaçların kesilmesine, alanın talan edilmesine göz yumduğu da iddialar arasında yer alıyor.

‘Daire başı 300 bin TL verileceği’ söyleniyor.

PARAYLA NEFES ALAMAYIZ!

Avrupa Yakası’na, İstanbul’un en merkezi noktaları olan Şişli-Mecidiyeköy gibi bölgelerine adım attığınız anda burnunuza ekşi ekşi kokular geliyor mu?

Bu koku, kimilerine göre ‘eskiyi’ anımsatan bir koku olsa da!

Aynı zamanda kalabalığın, ağaçsızlığın, oksijensizliğin, düzensizliğin, bölge sakinlerinin affınıza sığınarak ‘çöplüğün’ yaymış olduğu bir koku!

Peki nasıl bu hale geldi?

Hiç mi ağaç yoktu Şişli’de, Mecidiyeköy’de?

Bir zamanlar buralar da ‘çamlıktı’, ‘çınarlıktı’…

Yolda rastladığınız ağır ağır bastonuyla ilerleyen ‘madamlara’ sorun isterseniz!

Peki, metropolleşen İstanbul’da nefes almadan, sadece çok parayla nasıl yaşamayı düşünüyoruz?

Oksijensiz nasıl bu güzelim İstanbul’da yaşayacağız?

Nereye kadar sessiz kalacağız?

Yeşiller, maviler, kahverengiler; griye döndükten sonra mı? (EIK)



    :

    :

    :

    :

    "AKP'li belediyeden bir ağaç katliamı daha" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete