Üniversite mezunu taşeron işçilerden kadro eylemi

Mersin'de, Karayolları 5'nci Bölge Müdürlüğü'nde çalışan üniversite mezunu taşeron işçiler, kadro verilmesinde asıl ve yardımcı işlerin ayrılmasının eşitlik kavramına aykırı olduğunu savunarak eylem yaptı.
Mersin'deki Karayolları hizmet binası önünde toplanan ve aralarında elektronik, işletme bölümleri mezunu ve öğretmen adayı olan taşeron işçiler, 'Taşeron işçi olarak ölmek istemiyoruz', 'Emeğin sömürülmesine hayır' yazılı dövizleri taşıdı.

DAHA ADALETLİ BİR YOL OLACAKTIR

Diplomalarını göstererek kadro almada önceliğin kendilerine verilmesini isteyen taşeron işçilerinden çift diploma sahibi Mehmet Saygın, fakülte mezunu olarak iş güvencesinden yoksun olduklarını anlattı. Saygın, "Kadro vermedeki öncelik eğitim şartına göre yapılmalıdır. Üniversite mezunu işsiz sayısı artarken, hükümetin taşeron işçilere kadro verirken eğitim kriterini dikkate alması daha adaletli bir yol olacaktır.

Fakülte mezunu taşeron işçiler, yardımcı iş mağduru olmamalıdır" dedi. Mersin Üniversitesi mezunu Yücel Şimşek ise, Karayollarında kadronun sadece yol ve asfalt işi yapanlara verilmesinin adaletli bir yaklaşım olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Yıllardır kamuda çalışıyoruz. Fakat iş güvencesinden yoksun, ikinci sınıf muamele görerek hizmet üretiyoruz. En ufak sorunda kapının önüne koyulma tehlikesi ile karşı karşıya olan taşeron işçiler bu yüzden sürekli stres altında. Bu durum işçilerin ailelerine de yansıyor ve sonuçta huzursuz bir toplum yapısı oluşuyor. Ellerinde yargı kararı olanlar kadroya alınırken biz fakülte mezunları için de hükümetimizin adım atmasını bekliyoruz."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Üniversite mezunu taşeron işçilerden kadro eylemi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇALIŞMA HAYATI HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete