Günün Videosu

Adliyeye 'anne- bebek bakım odası' istedi

İzmir Barosu avukatlarından Cevher Dağdeviren Aslan, İzmir Adliye Sarayı'nda 'anne-bebek bakım odası' yapılaması için Cumhuriyet Başsavcılığı İdari İşler Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurdu.
Baroya kayıtlı olarak avukatlık ve ayrıca bilirkişilik yapan Cevher Dağdeviren Aslan, İzmir Adliyesi İdari İşler Müdürlüğü'ne verdiği dilekçesinde, adliye binası içinde anne-bebek bakım odası bulunmadığı, bu yüzden pek çok anne avukat, hakim, savcı ve adliye personeli kadın sorun yaşadığını belirtti.

Aslan dilekçesinde, "Bebeğin emzirilmesi, altının ve kıyafetlerinin değiştirilmesi gibi ihtiyaclarının kamuya açık alanarda karşılanması, biz anne olan kadınları ve bebeklerimizi çok zor durumda bırakmaktadır.

Bu nedenle gerekli tüm ihtiyaçların karşılanması ve hijyen açısından uygun bir ortam yaratılması suretiyle adliye binası içinde bütün kadınların kolayca erişebilme imkanı olan bir odanın, anne-bebek bakım odası olarak tahsisi için gerekli işlemlerin yapılmasını dilerim"
dedi.

Dilekçesini görevlilerin aldığını söyleyen Avukat Cevher Dağdeviren Aslan,
"18 aylık bebeğim Ada'yla geçen gün çok zorluklar çektim. Bakıcısı olmadığı için o gün duruşmaya onunla birlikte geldim. Dışarıda tanıdığım birine bırakıp duruşmaya girdim.

Daha önceden de adliye çalışanı, oda olmadığı için bebeğini tuvalette emzirmiş. Benim gibi çok mağdur olan meslektaşım da var.

Görevliler, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'nun da bu işe sıcak baktığını söyledi.Talebim doğrutusunda oda için Bakanlığa yazı yazılacak. Bana bu konuda olumlu veya olumsuz bilgi verilecek"
diye konuştu.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Adliyeye 'anne- bebek bakım odası' istedi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇALIŞMA HAYATI HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete