​Turizm cennetinde orman yangını

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde sabah saatlerinde orman yangını çıktı. Karadan ve havadan müdahale edilen yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
Kemer-Antalya karayolu üzerinde, Göynük Mahallesi girişindeki ormanlık alanda saat 07.00 sıralarında yangın başladı. Çıkış nedeni bilinmeyen yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek, yolun karşısına sıçradı. Yoğun araç trafiğinin olduğu karayolu kenarındaki yangına, 2 söndürme helikopteri, amfibik uçak ile Antalya ve çevre ilçelerden gelen orman işçileri arazözlerle, Büyükşehir Belediyesi Kemer İtfaiye Şefliği’ne bağlı ekipler de itfaiye araçlarıyla müdahale etti.



Yaklaşık 2.5 saatlik müdahalenin ardından yol kenarındaki alanda yangın büyük ölçüde söndürülürken, ekipler soğutma çalışmasına başladı. Rüzgarın etkisiyle tepenin arka tarafına doğru yayılan yangına ise havadan müdahale sürüyor.



Yangının Antalya- Kemer Karayolu’nun her iki yanında etkili olması nedeniyle trafik kontrollü bir şekilde sağlandı. Ekiplerin yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Turizm cennetinde orman yangını" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete