close

Silopi'de IŞİD gerginliği

Şırnak'ın Silopi ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek için yapılan eyleminde, polis ile göstericiler çatıştı. Molotofların isabet ettiği zırhlı araç bozulunca, başka bir zırhlı araç ile emniyete çekildi.
Silopi’de dün gece bir grup gösterici İpekyoluna inerek yolu trafiğe kapatmak istedi. IŞİD’in Kobani’ye gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etmek için yapılan eyleme polis zırhlı araçlar ile müdahale de bulundu.

Göstericiler polis araçlarını molotof kokteyli ve havai fişek yağmuruna tuttu. İsabet alan bir zırhlı araç arıza yapınca diğer ekip arkadaşları zırhlı aracın güvenliğini sağladı.

EYLEM SAHUR SAATİNE KADAR DEVAM ETTİ

Olay yerine gelen TOMA da zırhlı araca su sıkarak soğutma çalışma yaptı. Arızalanan araç daha sonra başka bir zırhlı araca bağlanarak emniyete götürüldü.

Polisin müdahalesi sırasında atılan biber gazlarından biri yolcu otobüsüne isabet etti. Irak’ın Kerkük kentinden İstanbul'a sefer yapan otobüsün şoförü aracı park ederek yolcuları tahliye etti. Olayların devam etmesi üzerine Iraklı yolcular açık olan çevre esnaflara sığındı. Eylem sahur saatine kadar devam etti.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Silopi'de IŞİD gerginliği" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete