close

​Salih Uçan istedi, Roma 'evet' dedi

Roma Kulübü, Salih Uçan'ın isteği üzerine U12 takımını Altınordu'nun İzmir'de düzenleyeceği turnuvaya gönderme kararı aldı.
Fenerbahçe’nin sezon başında Roma’ya kiraladığı Salih Uçan’ın girişimiyle, İtalyan kulübü, U12 yaş takımını, Altınordu’nun düzenlediği U12 İzmir Cup için İzmir’e gönderme kararı aldı.

Organizasyon tavkviminin belirlenmesinden sonra Altınordu yönetimiyle temasa geçen Salih Uçan, formasını giydiği Roma ile görüşerek U12 takımının turnuvaya katılmasını sağladı.

Böylece Juventus’un ardından bir İtalyan takımının daha U12 Cup’ta mücadele etmesi kesinlik kazandı. Altınordu’nun çocuk yaş turnuvaları ile Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Salih Uçan, şöyle dedi:

"Avrupa’nın önemli futbol ülkelerinde futbola başlama yaşı 5’in altına indi. Türkiye’de ise, halen 10-12. Bu eksiği tespit eden Altınordu, küçük yaş futbol turnuvalarıyla farkındalık yarattı. Bunu, daha da küçük yaş gruplarına indireceklerini biliyorum. Beni keşfedip bugünlere gelmemi sağlayan ve şu anda Altınordu çatısı altında olan idareci ve teknik adamlar her şeyi en iyi şekilde planlayacaklardır."

TURNUVAYA 48 TAKIM KATILACAK

Altınordu’nun Selçuk-Efes Tesisleri’nde 3-5 Nisan 2015 tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilecek U12 İzmir Cup’ta Juventus ve Roma’nın yanı sıra Ajax, Athletic Bilbao, Porto, Paris Saint Germain, Sheffield United ve Werder Bremen gibi dünyanın en büyük yetiştirici futbol kulüpleri yer alacak.

Turnuvada, aralarında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve İstanbul Başakşehir’in de bulunduğu toplam 48 takım mücadele edecek.

    :

    :

    :

    :

    "​Salih Uçan istedi, Roma 'evet' dedi" hakkında Tweetler

    DİĞER SPOR HABERLERİ