close

İlk gün tek madalya

Judo'da Samsun Grand Prix, ilk gün maçlarıyla başladı. İlk gün tatamiye çıkan 18 sporcumuz içinden sadece Sümeyye Akkuş madalya elde edebildi.

Judo'nun en prestijli organizasyonlarından Judo Grand Prix'de takvimin üçüncü mücadelesi Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu'nda başladı. 44 ülkeden 208 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen ve 30 Mart'ta sona erecek müsabakalarda dün açılış günüydü. İlk gün erkeklerde 60 ve 66 kiloda, kadınlarda ise 48, 52 ve 57 kiloda madalyalar sahibini buldu.

Türkiye adına tatamiye çıkan sporcular arasından Sümeyye Akkuş'tan başka madalya alabilen olmazken, izlemesi tamamen ücretsiz olan bu önemli organizasyona kentin ilgisizliği de keyif kaçıran diğer bir unsur oldu.

MADALYA KAÇTI
Erkekler 60 kiloda yarışan judokalarımız Ahmet Beyaztoprak, Ahmet Şahin Kaba ve Sefa Gül, 66 kilodaysa Çağrı Yılmaz, Sinan Yaldız ve Murat Doğan erken havlu attı. 66 kilodaki diğer temsilcimiz Sinan Sandal ise yarı finalde kaybederek repesaj maçına kaldı. Burada da yenilen Sandal, mücadelesiyle tribünlerdeki şahitleri heyecanlandırırken madalyayı ucundan kaçırmış oldu.

SÜMEYYE İLE SEVİNDİK
Kadınlarda ise turnuvanın ve ilk günün startı 48 kiloda verildi. Bu sıklette Nesrin Kartal ve Tuğba Yayla tatamiye çabuk veda ederken uzun süreli bir sakatlıktan yeni çıkmış olan ve bir önceki Grand Prix olan Tiflis'te bronz madalya alan Dilara Lokmanhekim madalyayı repesajda kaçırdı. İlk gün yüzümüzü güldüren tek sonuç ise Sümeyye Akkuş'tan geldi. Repesajda İtalyan rakibi Valentina Moscatt'ı deviren Sümeyye, geçen yılın ardından yine Samsun'u madalyasız geçmedi. 52 kiloda Ayşe Arca, Büşra Akyol ve Büşra Özdek, 57 kiloda ise Ilayda Seyis, Nazlıcan Özerler, Hasret Cin ve Seval Yayla rakiplerine boyun eğdi. 

METİN AKTAŞOĞLU

 

 

    :

    :

    :

    :

    "İlk gün tek madalya " hakkında Tweetler

    DİĞER SPOR HABERLERİ