Ve sandıklar kapandı

Türkiye, milletvekillerini belirlemek için sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi 17.00'de sona erdi ve sayım işlemine geçildi. Sonuçlar için Karşı Gazete'yi takipte kalın...
Milletvekili genel seçimi için 53 milyon 765 bin 231 seçmen sandık başına gitti. Sandıklar açılırken, oy sayımına başlandı. Tüm yurtta 08.00'de başlayan oy kullanma süreci 17.00'de sona erdi. Seçime 20 siyasi parti katıldı, Türkiye genelinde 165 bağımsız milletvekili adayı yarıştı.

Türkiye, 25. dönem parlamentosunu belirlemek üzere sandık başına gitti. Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231 seçmen, tüm yurtta 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullandı. Oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Saat 17.00'ye geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullandı. Seçimde 20 siyasi parti ve 165 bağımsız milletvekili adayı yarıştı. 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, 18 yaşını doldurmuş 1 milyon 103 bin 258 genç ilk kez oy kullandı. İlk kez oy kullanan seçmenlerin 56 bin 66’sı yurtdışında kayıtlı.

-SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI OLMAYANLAR DA OY KULLANDI-

Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşların da oy kullandığı seçimde, kütüğe kayıtlı olanlar, ibraz ettikleri kimlik belgeleriyle (nüfus kağıdı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, ehliyet, evlenme cüzdanı) oy verdi. Oy verme işlemi sırasında, YSK tarafından özel imal ettirilen ve ‘Türkiye Yüksek Seçim Kurulu’ filigranı bulunan birleşik oy pusulası ile YSK tarafından hazırlanan filigranlı sarı renkli zarflar ve ‘Tercih’ veya ‘Evet’ mührü kullanıldı. Kapalı oy verme yerleri, oyların gizliliğini ve seçmenlerin oylarını tam bir serbestlik içinde vermelerini sağlayacak, dışarıdan içerisinin gözetlenmesine imkan bırakmayacak durumda hazırlandı. Sandık başında görevli partili kurul üyeleri, adaylar ve gözlemciler (müşahitler), rozet, amblem veya partisini belirtir herhangi bir işaret taşımasına izin verilmedi. Sandık alanında düzeni sandık kurulu başkanı sağladı.

-SEÇİM YASAKLARI-

Bugün saat 24.00'e kadar alkollü içki satılamayacak, içkili ve umumi yerlerde alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasak olacak, eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak. Radyolar ve her türlü yayın organlarınca saat 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılamayacak. Radyolarda ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatleri arasında ancak YSK tarafından seçim ile ilgili verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek. Sonuçları yine Karşı Gazete'den takip edebilirsiniz...

-LİDERLER OY KULLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gölbaşı'ndaki Şahin Sevin İlköğretim Okulu'nda, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Arjantin İlkokulu'nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Anıttepe Ortaokulu'nda, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul Sultanbeyli'deki Mevlana Ortaokulu'nda ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Van Zaferler İlkokulu'nda oyunu kullandı. 

    :

    :

    :

    :

    "Ve sandıklar kapandı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete