Meclis'teki yemin krizi üçüncü oylamada aşıldı

Meclis'te bağımsız bakanların yemin krizi üçüncü oylamada 233 hayır oyuna karşı 245 evet oyu ile aşıldı. Oylama sonunda bağımsız bakanlar yemin etti.
Meclis'te bağımsız bakanların yemin krizi yaşandı. Bağımsız bakanların yemin edebilmesi için yapılan iki oylamadan da sonuç çıkmadı. Son yapılan oylamada bağımsız bakanların yemin edilmesi kabul edildi. Bakanlar yemin etti. Seçim kabinesine dışarıdan atanan bakanların yemin etmesi Meclis'te krize dönüştü. CHP oturumun hemen başında, yemin edecek bağımsız bakanların "bağımsız olmadıklarını" belirterek, yemin etmelerinin anaysaya aykırı olduğunu iddia etti.

Bunun üzerine usül tartışması başlatıldı. Partileri adına söz alan vekillerin karşılıklı konuşmalarının ardından Meclis Başkanvekili Koray Aydın, bağımsız bakanların yemin etmesinin uygun olduğunu belirtti. Ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Koray Aydın'ın tutumuna ilişkin oylama yapılmasını istedi. Aydın, bu istemi yerine getirerek tutumunu oya sundu. 

CHP, MHP VE HDP AYNI OYU KULLANDI

Oylamada, başkanlık tutumunun lehine AK Parti'li milletvekilleri oy kullanırken, CHP, MHP ve HDP'li milletvekilleri aleyhte oy kullandı. Bu durumu, muhalefet milletvekilleri alkışlayarak karşıladı.Bunun üzerine, TBMM Başkanvekili Aydın, oylama sonucuyla ilgili katip üyeler arasında anlaşmazlık olduğunu ifade ederek, birleşime ara verdi.

OYLAMA SONUCU AÇIKLANMADI

Ancak elle yapılan oylama sonucu Koray Aydın tarafından açıklanmadı. İlk turdaki oylamanın ardından grup başkanvekillerini iki kez toplantıya çağıran Koray Aydın oylama işlemini bu kez elektronik cihazla tekrar oylamaya sundu.
Koray Aydın'ın açıklamasına göre bu oylama da sağlıklı bir şekilde sonuçlanmayınca, grup başkanvekilleri 3. kez toplantıya çağrıldı.

BAĞIMSIZ BAKANLAR YEMİN EDİYOR

Ardından bir oylama daha yapıldı. Meclis'te bağımsız bakanların yemin krizi üçüncü oylamada 233 hayır oyuna karşı 245 evet oyu ile aşıldı. Sonrasında bir açıklama yapan Koray Aydın, "Özenli bir sayım yapıldı. Tutumum kabul edilmiştir. Geçici Bakanlar Kurulu üyesinin ant içmesi gereklidir" dedi ve bakanları sırasıyla kürsüye davet etmeye başladı.

    :

    :

    :

    :

    "Meclis'teki yemin krizi üçüncü oylamada aşıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete