Meclis karıştı: Bakan Kılıç 'silahına davrandı' iddiası!

Yemin kararının ardından Meclis'te gergin anlar yaşandı...
TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Koray Aydın başkanlığında olağanüstü toplandı. Bağımsız bakanların yemin edeceği ve Suriye tezkeresinin görüşüleceği oturumun açılışında gergin anlar yaşandı. Bağımsız bakanların 'bağımsız' olmadıkları gerekçesiyle yemin etmemeleri oylandı. CHP, MHP ve HDP ilk kez aynı oyu kullandı ve 'hayır' dedi. Çıkan tartışma sonrası elektronik oylama ve tekrar açık oylama yapıldı. Oylamaların ardından bağımsız bakanların yemin etmesi kararı çıktı.

TBMM'deki tartışma şöyle başladı. adalet bakanlığı’na atanan Kenan İpek’in oylaması sırasında kavga çıktı. CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Adalet Bakanı İpek yemin ederken “Adaletin nerede şerefsiz” diye bağırdı.

'SİLAHINA DAVRANDI' İDDİASI

Gençlik ve Spor Bakanı AKP'li Akif Çağatay Kılıç, o sırada CHP grubuna doğru yürürken elini arka cebine attı. AKP'li Çağatay Kılıç'ın silah çektiği sanılınca ortam gerginleşti ve AKP'li ve CHP'li vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bu olay sonrasında Bakanlar Kurulu sırasında oturan yine Samsun Milletvekili olan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın silahına davrandığını öne sürdü. Bu gelişme üzerine TBMM Başkan Vekili Koray Aydın oturuma ara verdi.

CÜZDANINI KONTROL ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

Daha sonra ise AKP'li Çağatay Kılıç'ın silahı değil cüzdanını arka cebinde kontrol ettiği ortaya çıkınca gerginlik sona erdi.

BAKAN KILIÇ: ALÇAKÇA BİR İFTİRA

Hürriyet.com.tr'ye konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir bakanı TBMM'ye silahla girmez. Bu alçakça bir iftiradır" diyerek kendini savundu.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr  - hurriyet.com.tr
 

    :

    :

    :

    :

    "Meclis karıştı: Bakan Kılıç 'silahına davrandı' iddiası!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete