TG: Türkiye, VICE News muhabirlerini sınır dışı etmeyi planlıyor

ABD merkezli haber sitesi Vice News’in Diyarbakır’da tutuklanan ve dün serbest bırakılan Britanyalı muhabiri Jake Hanrahan ile kameraman Philip Pendlebury’in sınır dışı edileceğini yazdı.
İngiliz The Guardian gazetesi, çatışma bölgelerinden yaptığı haber ve videolarla bilinen ABD merkezli haber sitesi Vice News’in Diyarbakır’da tutuklanan ve dün serbest bırakılan Britanyalı muhabiri Jake Hanrahan ile kameraman Philip Pendlebury’in sınır dışı edileceğini yazdı.

Guardian’ın İstanbul’daki muhabirleri Constanze Letsch ile Jasper Jackson ve Kevin Rawlinson’ın imzasını taşıyan haberin başlığı: “Türkiye, Vice’ın İngiliz gazetecilerini sınır dışı etmeyi planlıyor”.

TERCÜMAN RESUL HALA TUTUKLU

Britanya vatandaşı Jake Hanrahan, yine Britanyalı kameraman Philip Pendlebury ve Muhammed İsmail Resul isimli tercüman, 29 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar semtinde gözaltına alındıktan sonra ‘terör faaliyeti‘ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Hanrahan ve Pendlebury dün itibarıyla serbest bırakılmış, lki gazeteciye tercümanlık yapan Muhammed İsmail Resul’un ise incelemenin devam etmesi gerekçe gösterilerek tutukluğunun sürmesine karar verilmişti.

SUÇLAMALAR DÜŞÜRÜLMEDİ

Gazeteye konuşan VICE ekibinin avukatı Ahmet Ay, İngiliz gazetecilerin Türkiye’den ayrılabileceklerini, gazetecilere yönelik suçlamaların düşürülmediğini de belirtti.

Gazete haberin sonunda, VICE ekibinin İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan “İfade özgürlüğüne saygı ve medyanın kısıtlama olmadan faaliyet gösterme hakkı her demokratik toplumda esastır. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Beyannamesi’ne taraf bir devlettir. Türk yetkililerden bu anlaşmalarda kutsal kabul edilen yükümlülüklerini yerine getirmesini bekleriz” çıkışından sonra serbest bırakıldığını aktardı.

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "TG: Türkiye, VICE News muhabirlerini sınır dışı etmeyi planlıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete