Kılıçdaroğlu: "Her şeye maydonoz olma"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon için açıklama yaptı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

" O MAKAM HER ŞEYE MAYDANOZ OLMA MAKAMI DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümeti kurma görevini vermeden önce 4 parti lideriyle ayrı ayrı görüşme talebine MHP Lideri Bahçeli'den sonra, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da olumlu yaklaşmadı.

Cumhurbaşkanlığından gelecek olası bir davete 'hayır' diyeceğinin işaretini  Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesindeki açıklamasında veren CHP lideri, koalisyon yapmak için 14 temel ilkesini ortaya koyarken cumhurbaşkanlığı makamına yönelik ağır eleştiri getirdi.

"Cumhurbaşkanı anayasal sınırların içine çekilmelidir. O makam her şeye maydanoz olan makam değildir." diyen Kılıçdaroğlu, temel ilkelerinden birinin  Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlar içine çekilmesi olduğunu vurguladı.

"BİZİMLE NE GÖRÜŞÜLECEK?"

CHP Lideri, Erdoğan'dan gelecek olası görüşme teklifine 'hayır' diyeceğinin sinyalini de şu sözlerle verdi:

”Hele hele koalisyon görüşmelerinin devam ettiği bu süreçte, kendisinin birinci aktör olarak ortaya çıkması asla kabul edilemez. Koalisyon görüşmelerini yapacak kişi, sayın Cumhurbaşkanı'nın yetki vereceği kişidir. Bizimle ne görüşülecek?

Niçin koalisyon yapmıyorsunuz mu diyecek? Öyle gizli kapaklı ortamlarda olması da çok şık değildir. Arka kapı diplomasisine evet, ama gizli kapaklı ikna edelim, buna bizim kapılarımız kapalı.”

BAHÇELİ DE 'HAYIR' DEMİŞTİ...

Erdoğan'ın muhalefeti davet edeceğine yönelik açıklamasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, 'sadece Cumhurbaşkanının görev vereceği isimle görüşürüm' yanıtı vermişti.

BURCU ORAL EVREN | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: "Her şeye maydonoz olma"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete