CHP'de kritik PM devam ederken ciddi bir uyarı geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey parti yönetimi böyle uyardı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

"AKP'SİZ ULUSAL ÇÖZÜM BULMAYA MECBURUZ"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun koalisyon için ilkelerini açıkladığı ve kurulacak hükümete ilişkin görüşmelerin yapıldığı Parti Meclisi'nde, önemli bir uyarı dile getirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, toplantı devam ederken Twitter'dan yaptığı açıklamalar ile AKP'li koalisyona karşı olduğunu ortaya koydu. "AKP'siz ulusal çözüm bulmaya mecburuz" diyen Pavey, şu değerlendirmeleri paylaştı:

"BİZE GÜVENEN SEÇMENİ ASLA VE KESİNLİKLE İNCİTMEMELİYİZ"

@safakpavey: Seçimin bana gösterdiği; muhalefet partilerinin demokrasimiz açısından vazgeçilemez değeri ve ulusal kaygılarımızla başa çıkma fırsatıdır.

@safakpavey: Bizim arızalı, demokratik olmayan seçim sistemimizden ortaya çıkan bu sonuç bize her zamankinden çok daha büyük sorumluluk veriyor.


@safakpavey: AKP iktidarından çok çekmiş, hırpalanmış ve bize güvenmiş seçmenimizi asla ve kesinlikle incitmeden AKP'siz ulusal çözüm bulmaya mecburuz.

@safakpavey: Politikalar hassas bir sağduyu yerine partizan doktrine göre yapılırsa haksız aritmetik oyunu yönetenlerin hırsıyla yeni bir baskıya dönüşür

@safakpavey: Çağımızın en büyük felsefecilerinden A. C. Grayling ‘in son makalesinden alıntılar yaparak hepimize erdemleri hatırlatmak istiyorum:

@safakpavey: Sert ve ayrıştırıcı bir genel seçimden veya arkadaşınla bir kavgadan sonra en geniş kalpli olmak  en ihtiyaç duyulan  yüce bir erdemdir.


@safakpavey: Aristo'nun erdemi ‘adil tavizleri’ öğretmesi, farklılıkları mümkün olduğunca görmezden gelip zorluğun içinden  en iyi durumu bulmasıdır.

@safakpavey: Erdemli politikacı ikilemli durumlarda doğruyu bulmalıdır. Bunun için de otorite tarafından verilmiş kodları değil öngörülerini kullanır.

"GURUR VE KİNİMİZİ YUTMALIYIZ"

@safakpavey: Kuşaklarımızın geleceği için gurur ya da kinimizi yutmak gerçek bir insan olmamızı sağlar. Asil ruh yüce akıl ve yüce kalple birleşmelidir.

@safakpavey: Ülkenin kırılgan ekonomisi ve güvenliğini düşünmek, tıpkı dağılmış bir evlilikte çocukların çıkarlarını düşünmek gibidir.

@safakpavey: Politikacı hassas düşünceliliğe sahip birey olmalıdır ve kendini ikilemde bulduğu her durumda karşıt seslerin ortasındaki yolu bulmalıdır.

”ORTA YOLU BULMAK ZAMANINDAYIZ"

@safakpavey: Asil, tok gözlü, cesur, kendine hakim olarak ölçülü olmak, çekingenlik ve aşırılık arasındaki  orta yolu bulmak zamanındayız.

@safakpavey: En büyük test seçilenlerin erdemleri hatırlamasıdır. Kibri, küstahlığı, yağmayı enkaza, enkazı yaşanırlığa çevirmek artık hepimizin hakkıdır

@safakpavey: Eğer doğru dürüst bir seçim reformu yaparsak koalisyonlar baskının siyasi görüş ve siyasi inancına göre değil ulusunun yararına göre çalışır



KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "CHP'de kritik PM devam ederken ciddi bir uyarı geldi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete