Kılıçdaroğlu: 700 şehit için kimden hesap sorulacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında konuşuyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında konuşuyor.

 Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

700 ŞEHİTTEN KİMDEN HESAP SORULACAK?

Bugün eğer terör kısa sürede 700 şehiT getiriyorsa sorun var demektir. Herkesin 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Sorunları çözmeyi bırakın yein sorunlar getiren bu iktidar kimdir? İnsanın vicdanın insanı yanıltmaz. Yeterki bu soruyu kendi vicdanımıza soralım. Terör örgüt şehirleri silah deposuna dönüştürürlen Valiller dokumayın talimatı veren kimdi? Vicdanımıza sormuyorsak bir sorun var demektir. İktidarı sorgulayacağız.

14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. Bizim can ve mal güvenliğimizden sorumlu olan siyasi iktidarı sorgulamamız lazım! Hz. Ömer Dicle'nin kenarında kaybolan 2 koyun için benden hesap sorun diyorken 700 şehit için kimden hesap sorulacak!

BU GAF DEĞİLDİR

Bakın o diktatör bozuntusu diyor ki 'terörle mücadele etmek için en az teröristler kadar onurlu ve gururlu olmak zorundayız'. Bütün gazilerimizin şehitlerimizin gururu var onuru var, ama teröristlerin onurunu konuşanların ne onuru ne de gururu var! Efendim bu gafmış! Bu zat, cama bakıyor, promterdan bakıyor okuyor. Önce bir tarafa bakıyor sonra başka tarafa bakıyor. Sadece benim değil ülkesini seven herkesin buna yazıklar olsun demeli! Arkasından gazeteler tek tek arandı, bunu haber yapmayın diye! Havuz medyasını anladım da bu merkez medyasına ne demeli! Attığınız her geri adım boynunuza yular olarak gelecektir!

İSRAİL, TÜRKİYE'DEN RESMEN ÖZÜR DİLEMEDİ

-Şu ana kadar yazılı, resmi bir özür Türkiye'ye ulaşmadı... Kendisi kalkıp Putin'e mektup yazmayı  biliyor ama Netanyahu'dan resmi mektup isteyemiyor. Sadece, 'telefonla özür dilendi' dendi ve öyle kaldı. İsrail'in yazılı özür mektubu yok, Türkiye'nin yazılı bir özür mektubuna ihtiyacı var.


TAZMİNAT VERECEKLER AMA İSRAİL ASKERLERİ YARGILANMASIN DİYE MECLİS YASA ÇIKARACAK

-20 milyon dolar tazminatı kabul etti.  "Ama şartım var." diyor. "Sana tazminat vereceğim fakat İsrailli askerler hakkında açılan davalardan vazgeçeceksin ve bunun için Meclis'ten yasa çıkarılacak." Yani bu ne anlama geliyor: "10 adam öldürdüm ama onun bedelini de ödedim!"

İsrail diyor ki; "Bu anlaşmadaki ilk konu İsrail Ordusu asker ve komutanlarının  şimdi ve gelecekteki sivil ve askeri yargılamalardan  kurtarılmasıdır."

Eğer sizde nohut kadar vicdan varsa, bu yasa teklifi Meclis Genel Kurulu'na gelince 20 milyar dolar karşılığında siz bu davadan hangi gerekçe ile vazgeçiyorsunuz? Onu açıklayın.

HANİ ABLUKA KALKACAKTI?

- "Bir diğer konu Gazze'ye ablukanın kaldırılması..." diyen ve Erdoğan ile AKP'lilerin çeşitli açıklamalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu "İşte diktatör  bozuntusu... Adama böyle yalatırlar..." diye konuştu. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Dün diyorlar ki 'Gazze'ye ablukanın hafifletilmesi de şartlardan birisi...' Ne hafiflemesi... Böyle bir çark olmaz, hani kaldırılacaktı abluka?

Attın attın, mangalda kül bırakmadın... Şimdi o lafların hepsini sana yedirirler. Senin miden geniş olabilir, seni rahatsız etmeyebilir ama benim ağırıma gidiyor!

İsrail'in Gazze'ye ablukasını, Türkiye kabul etmiş oluyor. Meşru hale geliyor. Bu anlaşma ile Türkiye, İsrail'in Gazze üzerindeki egemenliğini kabul etmiş oluyor. Bunun akılla mantıkla bağdaşır yanı yok.

-Tazminata karşılık, İsrail kendi doğal gazını Türkiye üzerinden taşıyacak.

İSRAİL'İN NATO ÜYELİĞİNE TÜRKİYE İZİN VERDİ

- Dün imzalanan anlaşma ile Türkiye, İsrail'in  NATO'ya üye olmasına izin verdi.

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: 700 şehit için kimden hesap sorulacak?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete