close

Genelkurmay Roboski'de MİT'i suçladı!

TSK'nın bilgi notunda, MİT'in, 'Bahoz Erdal eylem hazırlığında' raporunun Roboski'de operasyon kararında etkili olduğunu belirttiği ortaya çıktı.
Genelkurmay Başkanlığı’nın 34 kişinin can verdiği Roboski katliamı soruşturmasını yürüten adli makamlara, MİT’in PKK yöneticisi 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin’in eylem hazırlığında olduğuna ilişkin “doğruluğu kuvvetle muhtemel” notuyla ilettiği istihbaratın, bombardıman kararında “önemli rol oynadığını” bildirdiği ortaya çıktı.

OPERASYONEL BİLGİ SİSTEMİ

TSK, "MİT Müsteşarlığı’ndan alınan duyumlar kendi aralarında olduğu kadar diğer kurumların sağladığı bilgileri de teyit eder niteliktedir. Olay günü karar verme sürecinde önemli rol oynayan duyum OBİ-PAS (Operasyonel Bilgi Paylaşım Sistemi) üzerinden alınmıştır" dedi.

MİT MÜSTEŞARLIĞINDAN ALINAN DUYUMLAR

Genelkurmay Başkanlığı, o dönem soruşturmayı yürüten ve daha sonra dosyayı Askeri Savcılığa gönderen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği yazıda MİT’in Roboski’deki rolünü ortaya koydu. Genelkurmay, MİT’in Roboski ile ilgili olmadığını savunduğu istihbarat notunun, “Olay günü karar vermede önemli rol oynadığını” belirtti. Genelkurmay’ın, başsavcılığın “bilgi-belge” talebi üzerine 28 Mayıs 2012’de gönderdiği yazıda “olaydan önce farklı kaynaklardan sınırdan terörist geçişi olacağına ve Ortasu/Gülyazı bölgesi başta olmak üzere Şırnak sınır hattındaki askeri üs bölgeleri ile karakollara saldırı yapılacağına işaret eden” duyumlar alındığı belirtilerek şöyle denildi:

“Olay öncesi elde edilen istihbari duyumlardan bazıları MİT Müsteşarlığı'ndan alınmıştır. MİT Müsteşarlığı’ndan alınan duyumlar kendi aralarında olduğu kadar diğer kurumların sağladığı bilgileri de teyit eder niteliktedir. MİT Müsteşarlığı’nca 21 Aralık 2011 tarihinde paylaşılan ve Ortasu/Gülyazı bölgesinde 21-30 Aralık tarihleri arasında bir terörist saldırı gerçekleşeceğini ifade ederek olay günü karar verme sürecinde önemli rol oynayan duyum OBİ- PAS (Operasyonel Bilgi Paylaşım Sistemi) üzerinden alınmıştır.”

Kaynak: Cumhuriyet / Kemal Göktaş

    :

    :

    :

    :

    "Genelkurmay Roboski'de MİT'i suçladı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete