Gençlik ve Spor Bakanlığı sınavında bunları sormuşlar...

Bakanlıktan dudak uçuklatan sorular...
KARŞI GAZETE | ANKARA

PEYGAMBER EFENDİMİZ MİRAÇ'A ÇIKARKEN...


CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda torpil ve iltimasa dayanan ideolojik kadrolaşma olduğunu öne sürdü...

"Türk sporunun son dönemde yaşadığı vahamet, AKP’nin uzmanlığı yok sayan kadrolaşmasının eseridir." diyen Dudu, “Türkiye spor müsabakalarında AKP döneminde nal toplar hale gelmiştir. Gerek ferdi, gerek takım sporlarında başarısızlık rutin hale gelmiştir. Kadrolaşmada uzmanlık ayaklar altına alınırsa, spordaki acı tablonun devamı kaçınılmaz görünmektedir” değerlendirmesi yaptı.

CHP'li Dudu, Spor Genel Müdürlüğü’nün antrenör, spor eğitim uzmanı, masör gibi 950 personel alımı için yaptığı sözlü sınavda sorduğu soruların ise dudak uçuklatan nitelikte olduğunu belirtti.

Dudu'nun açıklamasına göre Bakanlık, sözlü sınavda adaylara şu soruları yöneltti:

“Peygamber Efendimiz Miraç’a çıkarken yanındaki hayvan nedir? Peygamber Efendimizin üçüncü çocuğunun adı nedir? Damadının ismi nedir? AKP’nin en yüksek oy aldığı mezra hangisidir? Kuş gribi Türkiye’de ilk nerede ortaya çıkmıştır? Cibiliyet nedir, ne anlama gelir? Alamet nedir? Camide imamın namaz kıldığı yer neresidir? Kuranı Kerim’in son iki süresinin adı nedir? Mevlana’nın çaldığı müzik aleti ve hocasının adı? Akşam namazı kaç rekâttır? Kuran’da adı geçen Peygamberlerin isimlerini sırala? TRT’de yayımlanan ’7 Güzel Adam’ dizisinde adı geçen 7 Kahramanmaraşlı şairi sıralayın. 7 Haziran seçimlerinde birinci olan parti hangisidir? Sabah namazı kaç rekâttır? Veda Hutbesini açıklayın. Hangi tarikata üyesin? Mısır’ın 13. Cumhurbaşkanı kimdir? Rabia ne demektir?  Namaz kılıyor musun? Kuran okumayı biliyor musun? Peygamber Efendimizin sütannesinin ismi? Günde 5 vakit namazda kaz defa Fatiha süresi okunur?  Çorumlu bir adaya ‘Senin yaptığını Çorumlu yapmaz’ sözü nereden geliyor? Peygamber Efendimizin devam eden soyunun ismini biliyor musunuz? Binaenaleyh ne anlama gelir?”

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Gençlik ve Spor Bakanlığı sınavında bunları sormuşlar..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete