Demirtaş: Arınç, bizzat bana ambargo koydu

Şişli Kurtuluş’ta üç öğrencinin kaldığı öğrenci evini ziyaret edip menemen yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ev sahipleriyle sohbet edip gündemi değerlendirdi.
Demirtaş, TRT’nin kendisine ambargo uyguladığını söyleyen AKP kurmaylarından eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerini inandırıcı bulmadığını söylerken, “İş işten geçtikten sonra siyasette bu tür günah çıkarmalardan çok etkilenmiyorum” diye konuştu.

Demirtaş, şöyle devam etti: “Sayın Arınç, benim televizyona çıkmamam için genel yayın yönetmenlerini aramış, tehdit etmiş biridir. Kendisi yapmıştır bunu. Bırakın TRT’yi, bizzat özel kanalları da aramış, ‘Demirtaş televizyonlara çıkmayacak’ diye tehdit savurmuştur. İnkar etsin, önümüzdeki zamanlarda yüzleştiririz onları.”

"HÜKÜMET ÇIKSIN İSTİYORUZ"

‘MHP ile koalisyon kurmayı isteriz’ diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini de değerlendiren Demirtaş, demokrasi, barış ve adalet ilkeleri etrafında koalisyon görüşmeleri yapacaklarının altını çizerek “Hem AKP hem de CHP ile kendi ilkelerimizi konuşacağız. Hangi parti ilkelerimize yakın davranır, buna bakacağız. CHP kiminle koalisyon yapmak istiyorsa kendi vereceği karardır. Sonuçta bir hükümet çıksın istiyoruz” dedi.

Demirtaş, olası bir CHP-MHP koalisyonuna destek vermeyeceklerini belirtirken, “Bizim MHP ile bir koalisyonda olma ihtimalimiz yoktur, dışarıdan destek verme ihtimalimiz de yoktur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: sözcü.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Demirtaş: Arınç, bizzat bana ambargo koydu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete