Davutoğlu imaj çalışması için Brüksel'de PR firması ile anlaştı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yurt dışındaki imajını iyileştirmek için uluslararası halkla ilişkiler (PR) firması Burson-Marsteller’in Brüksel ofisi ile anlaştığı ortaya çıktı.
Brüksel merkezli internet haber sitesi Euobserver'da yer alan habere göre Başbakanlık Ofisi ile yapılan anlaşma 1 Kasım seçimlerinden iki gün sonra uygulamaya sokuldu. EUobserver’e konuşan şirketin Brüksel ofisi CEO’su Karen Massin, Davutoğlu’nun mülteci krizine ilişkin uluslararası çabalar içerisindeki öncü rolünü vurgulamak için iletişim desteği sağlayacaklarını belirtti. Massin ayrıca Davutoğlu’nun "Türkiye’nin istikrarı ve refahı için diyalog ve uzlaşmaya bağlığına dikkat çekmek istediklerini" belirtti.

PR firmasının şu ana kadar gazetecilerle Başbakanlığın basın ekibi arasında brifing toplantıları organize ettiği, bunun Ankara'da röportajlar ayarlanmasıyla devam edebileceği kaydedildi.

Haberde, PR firmasının rolünün Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nispeten bağımsız ve ılımlı bir şahsiyet olarak lanse etmek olduğu yorumu yapıldı. Firmanın, Başbakan Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimleri öncesi birtakım Kürt gruplar ve muhalif gazeteci ve sanatçılar ile buluşmasını nazara verdiği aktarıldı.

SADECE BRÜKSEL'DE DEĞİL

Haberde, ABD merkezli şirketin Berlin, Londra, Paris ve Washington ofislerinin de Davutoğlu’nun imaj çalışması için görevlendirildiği kaydedildi. Brüksel ofis ile yapılan anlaşmanın değerinin ilk aşamada 10 bin Euro’nun altında olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz son iki yılda AKP yönetimindeki Türkiye’nin demokrasi, insan hakları, basın ve ifade özgürlüğü gibi konularda hızla gerilemesi başta Avrupa olmak üzere uluslararası medyada geniş şekilde yer alıyor. 

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu imaj çalışması için Brüksel'de PR firması ile anlaştı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete