CHP'li Aykut Erdoğdu'dan Gökçek soruları

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Ankara'nın Ulaşım Ana Planı 2038'in, Melih Gökçek’in hatalı uygulamaları nedeniyle açılan davaların düşmesini sağlayıp sağlamayacağını sordu.
KARŞI GAZETE | ANKARA

ODTÜ'YE AVM Mİ YAPILACAK?


Geçtiğimiz dönem CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanlığı yapan CHP'li Aykut Erdoğdu,  Ankara  Ulaşım Ana Planı 2038'in   (AUAP) Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında 2013 yılında imzalanan bir protokol gereği başlayan ancak sonuçlandırılamayan bir çalışma olduğunu öne sürdü.

DİPLOMADA SAHTECİLİK Mİ YAPILIYOR?

Konuyla ilgili soru önergesi veren Erdoğdu; söz konusu projenin yürütücüsünün yardımcısı ve plan müellifi olan kişi hakkında şehir planlamacısı lisans diploması olmadığı yönünde bir dava açılıp açılmadığını sordu.

Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanlığı’nın projedeki katkısını da soran Erdoğdu, proje yürütücü ekibinden kaç kişinin lisans diplomasına sahip olduğunun açıklanmasını istedi.

GÖKÇEK DAVALARINI DÜŞÜRECEK Mİ?

AUAP 2038 Planının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karara bağlanarak kesinleşmesinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’in infial uyandıran ve üst plan uyumsuzluğu nedeniyle sürekli olarak haklı biçimde davalara maruz kalan hatalı uygulamaları nedeniyle kendisine açılan davaların düşmesini sağlayıp sağlamayacağını soran Erdoğdu, “Ülke başkentinin önümüzdeki 25 yılının planlayan son derece önemli bir çalışmanın onca eksikle, alelacele hazırlatılmasının nedeni de bu olabilir mi” dedi.

"MÜHENDİSLİK PROGRAMI İLE ULAŞIM PLANLIYORLAR"

Çalışmada kullanılan bilgisayar paket programının ulaşım modeli olması gerektiğini ancak bir trafik mühendislik programı olduğu iddialarının bulunduğunu belirten Erdoğdu;  "Kentsel planlamaya yönelik en can alıcı iş olan modelleme işi taşeron bir firmaya mı verilmiştir?” sorusunu da yöneltti.

Bu firmanın hangi yolla belirlendiğini ve uygulanan ihale mevzuatını da soran Erdoğdu, ihaleye ilişkin şikayet olup olmadığı sorusunun da yanıtlanmasını istedi.

ODTÜ’YE AVM Mİ YAPILACAK?

Erdoğdu önergesinde, ODTÜ’den tünel şeklinde geçecek 2’inci yolun maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle bu yolun, Düzenleme Ortaklık Payı (D.O.P) arazi payı ile ODTÜ arazisinde ve yolun yakınında yapılacak bir AVM kanalıyla finanse edileceği iddialarına da cevap istedi.

ÖĞRETİM ELEMANLARINA TEHDİT

 Ayrıca AUAP 2038’in bilimsel bir çalışma olmadığına dair karar alan Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanlığı yönetiminin  kararın altında imzası bulunan öğretim elemanlarını  soruşturmayla tehdit  iddialarının doğruluğunun araştırılmasını talep etti.

Karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Aykut Erdoğdu'dan Gökçek soruları" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete