Buldan: Bülent Arınç Bey'e selamlar

Demirtaş ve Buldan'dan Arınç'a manidar gönderme.
HDP heyetinde yer alan Pervin Buldan, hükümet ile İmralı heyetinin ortak bir açıklama yapmasının söz konusu olmadığını söyleyen Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a ortak açıklama öncesi Twitter’dan ‘dokundurdu’.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın örgüte silahsızlanma konferansı yapması çağrısının açıklandığı toplantıdan önce kişisel hesabından tweet atan Buldan, hükümet yetkilileriyle kısa süre içinde toplantı yapacaklarını duyurdu.



Buldan, Arınç’a da atıfta bulunarak “Birazdan Hükümet yetkilileri ile ortak basın toplantısı yapacağız.
Bu arada Bülent Arınç bey’e selamlar…”
diye yazdı.

Arınç, katıldığı bir televizyon programında kısa süre önce, “Öcalan’ın bildirdiği haberlerin Kandil tarafından kabul edildiğine dair açıklama yapması ve hükümetin bunu uygun bulduğunu açıklaması lazım. Yan yana ortak açıklama söz konusu değildir” diye konuşmuştu.

DEMİRTAŞ'DAN DA TEPKİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Arınç’ın sözlerine tepki göstererek, “Çözüm süreci bir yerde tıkansın, biz de aynı üslupla cevap verip süreci tıkayalım diye sayın Arınç uzun süredir çaba sarf ediyor. Bunun bilinmesinde fayda var. Büyük bir rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Bülent Arınç çözüm sürecinden rahatsızlık duyuyor. Bunu kulislerde de duyuyoruz. Söylemlerini de buna bağlıyorum” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Buldan: Bülent Arınç Bey'e selamlar" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ