Selvi: AKP yaşamı çekilmez kılıyor

CHP'nin başörtülü milletvekili aday adayı Avukat Elif Selvi, "Özgür ve çağdaş bir Türkiye için CHP tek partidir" diyor.
Silifke’nin sevilen ve sayılan avukatlarından Elif Selvi, 2010 yılından beri CHP üyesi. 13 yıldır Mersin'de avukatlık yapan Selvi Meclis'e girmeye karar verdi. CHP’den Mersin Milletvekili aday adaylığı açıklayan Elif Selvi, neden siyasete atıldığını ve neden CHP'den aday olduğunu gercekgündem.com'a anlattı. 

"BAŞIMI ÖRTTÜREN İNANCIM SOLCULUĞUMU GÜÇLENDİRİR"

38 yaşında olan Elif Selvi, üç yıl önce başörtüsü kullanmaya başladığını söyledi. "Başımı örttüren inancım solculuğumu azaltmaz güçlendirir" diyen Selvi, başörütüsü için mücadele etmek gerektiğini ve bunun yolunun da siyasette aktif yer almak olduğunu vurguladı.

"ÜLKEM CENNET OLSUN DİYE CHP'DEYİM"

"Beni siyasi arenaya çıkaran illaki CHP'ydi. CHP'den başka alternatif yoktu" diyen Selvi , "Herkes için güvenli ve huzurlu bir toplumda, onurlu, özgür, çağdaş insanlar olarak yaşayamak istiyoruz.

AKP nin herkes için yaşamı çekilmez kıldığı ülkemizde, CHP iktidarını siyasi olarak gereklilik görmekle beraber ülkemiz için hayati önemde görüyorum.

Ve gerçekten Kur’an’a bağlı bir Müslüman olarak ülkem ve dünya cennet olsun diye CHP de siyaset yapıyorum" diye konuştu.

"SOLCU DEMEK HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTEMEK DEMEK"

Özgürlük, demokrasi, hukuk, eşitlik ve adalet gibi kavramların herkes için gerekli olduğunu vurgulayan Selvi, "Benim aklım bilgi,vicdanım insan diyor. İnsanın seçemediği diline, rengine, ırkına, milletine,cinsiyetine, ailesine, soyuna ve seçebildiği dinine,siyasi görüşüne, yaşam biçimine bakmam. Salt insan olması, insanı sevmem için yeterlidir.

Solcu olmak, herkes için özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hakkaniyet ilkeleri taşımak demektir" dedi.

"İSLAM ÖZÜNDEN SAPTIRILDI"

Elif Selvi'nin dini siyasallaştıranlara da eleştirisi vardı: 

" Kur'an ve İslam, yıllardır akıllarımıza,vicdanlarımıza kirli, yanlı, yanlış, zehirli duygu ve düşüncelerini yerleştirmek için en çok kullanılan değer oldular. Hem insana hem topluma ölümcül zararlar verildi hem de İslam özünden saptırıldı. Kelime olarak barış, güven, huzur anlamına gelen İslam dünyada terörle birlikte anılır oldu. Akıl ve vicdan dışı söylem ve eylemlere İslam elbisesi giydirilerek meşruluk kazandırıldı. "

Kaynak : gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "Selvi: AKP yaşamı çekilmez kılıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ