Tülay Babuşçu'ya hapis şoku!

Tülay Babuşçu hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması ve 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke düzenlenebileceği bildirildi.
Twitter’da ‘’Bizans dostu kahpe İnönü’’ başlıklı bir mesaj paylaşan ve büyük tepki gören AKP Balıkesir milletvekili Tülay Babuşçu hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması ve 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke düzenlenebileceği bildirildi.

CHP bu konuda suç duyurusunda bulunurken, savcıların harekete geçmesi durumunda Babuşçu hakkında dokunulmazlığı nedeniyle ceza davası açılamayacak. Ancak milletvekilliği sona erdikten sonra ya da dokunulmazlığı TBMM tarafından kaldırılırsa yargılanabilecek.

3 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran Sözcü'ye yaptığı açıklamada, TCK’daki 299. maddenin görevde olan Cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenlediğini belirterek ‘’Hayatta olmayan bir eski Cumhurbaşkanı hakkındaki hakaret suçu ise, genel hükümler çerçevesinde suç soruşturmasına konu oluyor. Mirasçılarının da suç duyurusunda bulunma hakları var’’ dedi.

Bu suç TCK’nın 130’uncu maddesinde düzenleniyor. 3 aydan 2 yıla kadar hapsi öngören maddede ‘’ Bir kimsenin öldükten sonra hatırasına en az üç kişiyle ihtilât ederek hakaret eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri oranında artırılır’’ deniliyor. Twitter herkese açık olduğu için 3 kişi şartı yerine geliyor ve arttırım hükmü de işliyor.

BALIKESİR’DEKİ DAVA

Türkiye’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye hakaret gerekçesiyle bir süre önce Balıkesir’de de dava açılmıştı. İsmet İnönü’ye, bulmacada hakaret edildiği gerekçesiyle, yerel Adalet Gazetesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

Gazetedeki bulmacada ‘’Ömrünü nurculukla mücadeleye adamış, kör siyasinin sağır yamağı’’ biçiminde bir soru sorulmuştu. Kutucuklar doldurulup soruların tamamı yanıtlandığında cevap olarak ‘İsmet İnönü’ adı çıkmıştı.

Kaynak: Sözcü Gazetesi
 


    :

    :

    :

    :

    "Tülay Babuşçu'ya hapis şoku!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ