Babacan Davutoğlu'na mühlet verdi!

Halk TV'de CHP İstanbul 1. Bölge ön seçim adayı Barış Yarkadaş gündemle ilgili bomba açıklamalarda bulundu.
Yarkadaş; Başbakan Yardımcısı Babacan'ın Davutoğlu ile dün gece istifa restinin ardından tekrar görüştüğünü ve istifa etmemek için iki şart koştuğunu belirtti.

Babacan'ın Davutoğlu'na saat 17.00'ye kadar mühlet verdiğini belirten Barış Yarkadaş, "Babacan'in ilk şartı Merkez Bankası'na müdahale etmeyin oldu. Babacan ikinci şart olarak heybesinden turbun büyüğünü çıkardı. Babacan Davutoğlu'na '3 dönem şartını kaldırın' dedi. Davutoğlu ise Babacan'a "İstifadan vazgeç. İktidar olursak seni dışardan bakan olarak atayacağım ve bağımsız olarak çalışacaksın" dedi.

Babacan'ı ateşleyen Abdullah Gül'dür. Babacan'ı sahneye iterek Gül'le hareket eden vekilleri yeniden parlamentoya sokmaya çalışıyorlar. Gül tüm hesaplarını Erdoğan sonrasına göre yapıyorlar.

Babacan Erdem Başçı'yı arayarak ve işe gitmemesini sağlayarak istifa tehdidinin ne kadar ciddi olduğu gösterdi" diye konuştu.

"GÜl NİYE BİRDEN TETİKLENDİ?"

gercekgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Yarkadaş Abdullah Gül'ün birden neden harekete geçtiğini şöyle anlattı:

"Abdullah Gül'ün Huber Köşkü'nü boşaltmak istediğini, Çankaya köşkünden önemli evrak ve envanteri oraya getirdiğini anlatmıştım. Hayrünnisa Gül  Çankaya'daki günlerinin devam etmesini istiyor.

Gül Erdoğan'dan Huber Köşkünde kalabilme izni istedi. Erdoğan Emine hanımla konuşayım haber veririm dedi. Daha sonra Gül'ü tekrar arayarak köşkte kalmaya devam edebileceğini söyledi. Yani Gül bir nevi Huber Köşkü'nde rehin kalıyor."

SEVİLAY YÜKSELİR BOMBASI

"Sevilay Yükselir Gül'ün Huber Köşkü'nü boşaltması gerektiğini yazdı. Gül, Yükselir'in bu yazıyı Erdoğan'ın talimatıyla yazdığını yakın çevresine söyledi.

Bu yazının ardından Gül zincirlerinden boşaldı. Gül AKP içindeki bağlantıları ve Babacan'ı sahaya sürdü" diyen Yarkadaş Erdoğan'ın Yükselir'e verdiği cevabı şöyle anlattı:

"Bu yazıdan sonra Erdoğan Sevilay'a çok ağır tepki verdi. Kovulmadı ama yazılarına ara verildi. 25 gündür köşe yazdırmıyorlar. Bir daha bu kadar stratejik konularda bize danışmadan yazma diye kulağı çekildi.

"ÜÇ DÖNEM ŞARTI GERİ GELECEK Mİ?"

"Gül'e karşı Erdoğan ve Davutoğlu birlikte hareket ediyor" diyen Barış Yarkadaş, "Davutoğlu şundan korkuyor. Üç dönem şartı ile Gül'ün arkadaşları geri gelirse AKP Genel Başkanlığı'nı alacağından korkuyorlar.

Görüyorsunuz üç dönem şartı geri gelmeyecek ve Gül'ü tasfiye edecekler" diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Babacan Davutoğlu'na mühlet verdi!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ