Bakanlıktan AKP’linin babasına indirim jesti

AKP’li vekilin babası, Aile Bakanlığı’ndan bu araziyi istedi. Bilirkişi, “600 bin lira kira versin” dedi. Bakanlık çok buldu, yüzde 40 indirim yaptı.
AKP An­ka­ra Mil­let­ve­ki­li Mü­ca­hit Ars­la­n’­ın, yi­ne AKP es­ki Mil­let­ve­ki­li olan ba­ba­sı M. İh­san Ars­la­n’­ın ku­ru­cu­su ol­du­ğu vak­fa “Göl man­za­ra­lı jes­t” ya­pıl­dı. İh­san Ars­lan Vak­fı, “Yaş­lı ba­kım mer­ke­zi yap­ma­” ta­le­biy­le, An­ka­ra­’nın Göl­ba­şı İl­çe­si’n­de­ki Ha­cı­lar Ma­hal­le­si­’n­de bu­lu­nan Mo­gan Gö­lü­’ne sı­fır ara­zi­yi ki­ra­la­mak için baş­vur­du.

Ai­le Ba­kan­lı­ğı­’na ait ara­zi için bi­lir­ki­şi yıl­lık 600 bin li­ra ki­ra be­de­li biç­ti.

‘KAMU YARARI VAR’ DENİLDİ…

Vak­fın ki­ra­la­mak is­te­di­ği ara­zi için 4 Ma­yıs 2015’te Mil­li Em­lak ta­ra­fın­dan bir ra­por ha­zır­lan­dı. Em­lak Mü­dür Yar­dım­cı­sı Nur­do­ğan Çak­mak­çı, Def­ter­dar­lık Uz­ma­nı Ay­la Bay­kal ve Ve­ri Ha­zır­la­ma Kon­trol İş­let­me­ni Vol­kan Akın Uğu­r’­un im­za­sı­nı ta­şı­yan ra­por­da, vak­fın “Ka­mu ya­ra­rı­na ça­lış­tı­ğı­” ge­rek­çe­siy­le üc­ret yıl­lık 366 bin 670 li­ra­ya in­di­ril­di.

228 ada 1 par­sel­de bu­lu­nan 37 bin met­re­ka­re­lik ar­sa üze­rin­de; bir otel ile açık ha­vuz, spor sa­ha­la­rı, oto­park, ka­pa­lı dü­ğün sa­lo­nu, açık alan fa­ali­yet­le­ri (kır dü­ğü­nü), ka­me­ri­ye­ler, açık alan bar­la­rı ve bah­çe­le­ri bu­lu­nu­yor. Yetkililer, bu­ra­nın 2019 yı­lı­na ka­dar ken­di­le­ri­ne ait ol­du­ğu­nu, ki­ra söz­leş­me­si­nin bu ta­rih­ten ön­ce so­na er­di­ri­le­me­ye­ce­ği­ni be­lirt­ti­ler.

Kaynak: Ali ekber Ertürk | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Bakanlıktan AKP’linin babasına indirim jesti" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete