​"Erdoğan başkanlığını değil hilafetini ilan etti"

Twitter'da yazdıkları ile Ankara kulislerini karıştıran Fuat Avni iddialarına devam ediyor. Fuat Avni bu kez de Erdoğan ile Mehmet Görmez arasında geçen diyalogları yazdı.
Twitter üzerinden yazdığı hemen her iddiası gündem olan Fuat Avni, bu kez Kaç-Ak Saray'da Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez arasında geçen konuşmayı yazdı. Fuat Avni, Erdoğan'ın ‘İsteseniz de istemeseniz de sistem değişmiştir’ diyerek başkanlığını değil hilafetini ilan ettiğini iddia etti. Ayrıca Kaç-Ak Saray'ın doğarında asılı olan bir hadis hakkında Mehmet Görmez'le Erdoğan'ın arasında geçen konuşmayıda deşifre etti.

İşte Fuat Avni'nin o tweetleri;

1. Yezid, ‘İsteseniz de istemeseniz de sistem değişmiştir’ diyerek başkanlığını değil hilafetini ilan etti.

2. Hilafet konusunda DİB Başkanı Mehmet Görmez'i elinin altında tutuyor, ondan destek almaya çalışıyor.

3. Mehmet Görmez, makamın rahatını devam ettirmek için Yezid'in aşırılıklarını ‘görmez’ den geliyordu.

4. İsrafsaray’ı ziyaret eden Görmez, büyük avizeli salona çıkan koridorların birindeki arapça hat ile yazılmış hadis levhasını gördü.

5. Tabloda, zayıf bir hadis olarak rivayet edilen ‘Sultan Allah’ın yeryüzündeki halifesidir…’ ibaresi yazılı.

6. Kendisi de hadis profesörü olan ve zayıf hadislerle mücadele etmeyi bilimsellik gören M. Görmez bu konuyu Yezid'e açtı.

7. Görmez, ‘Efendim bu ibare hadis değildir. Emevi halifelerinin kendi sultanlıklarını desteklemek için uydurdukları sözlerdendir’ dedi.

8. Yezid çok sinirlendi. ‘Hoca! sen kendi işine bak haddini bil, nereye ne asılacağını sana mı soracağız, misafirsin kendini kırdırma!’ dedi

9. Görmez, saf adam. Tablonun neden oraya asıldığını, bu zayıf hadis ile hangi mesajın verilmek istendiğini ancak anlayabildi.

10. Yezid'e reis diyen avaneler, ‘Siz İslam Halifesisiniz, herkes size biat etmeli’ diyerek adamı iyice azgınlaştırıyor.

11. Yezid icin başkanlık yetersiz. Suriye'yi feth edip halifeliğini herkese kabul ettireceğine iyice inanmış. Hayal dünyasında yaşıyor.

12. İçinde bulunduğun hayallerin kabusa dönmesi yakındır. Korkma titre.


    :

    :

    :

    :

    "​"Erdoğan başkanlığını değil hilafetini ilan etti"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete