Sarıyer hayvan barınağında katliam!

Sosyal medyada Huysuz İhtiyar olarak bilinen hayvan hakları savunucusu Ramazan Ölçer, Sarıyer hayvan barınağında hayvanların katledildiğini söyledi.
Fotoğraf ve videolarla hayvan katliamını belgeleyen Ölçer, Kısırkaya hayvan barınağına da destek verdi. Ölçer, "Asıl ölüm kampı Kısırkaya değil, ormanlardır, kış geliyor, köpekler açlıktan ölecek" dedi.

İddialara göre Sarıyer Belediyesi hayvan barınağında hayvanlar yasalara aykırı şekilde aç bırakılıyor. Defalarca barınağa giden hayvan hakları savunucuları gördükleri manzara karşısında isyan ediyor. Barınağa son olarak sosyal medyada Huysuz İhtiyar adıyla bilinen Ramazan Ölçer gitti ve çeşitli fotoğraflar çekti. Ölü hayvanların korkunç fotoğrafları sosyal medyada yayıldı, bir de imza kampanyası başlatıldı. 

Hayvan hakları savunucuları belediyenin veteriner işleri müdürü Ayhan Akbulut hakkında soruşturma açılmasını istiyor. Şimdiye kadar iki bine yakın imza toplandı. Konuyla ilgili KRT'de Çağlar Cilara'ya konuşan Ölçer ise barınakta yaşananları anlattı. İBB'nin yaptığı Kısırkaya hayvan barınağının değil, Sarıyer Belediyesi barınağının ölüm kampı olduğunu söyledi.

"Defalarca gittik. Birçok kere video çektik, fotoğraflar çektik. Belediyenin içinde gördüğümüz köpekleri birkaç gün sonra ormanda hasta bir şekilde görüyorduk. Hiçbir şekilde mama verilmiyor, tedavi edilmiyor, hırlı ve sakin köpekler aynı yere konuluyor. Hasta köpeklerle hasta olmayanları yan yana koyuyorlar, bu hepsi için ölüm demektir. Kışın donarlar, kaldıkları yerin kış cephesinin koruması yoktur. Kısırkaya'nın yerine ölüm kampı zaten orada mevcut. Sarıyer hayvan barınağının ölüm kampından farkı yok. Onlarca hayvan ölüsü gördük."

Ramazan Ölçer ormanlarda hayvanların kış şartlarında yaşamamalarının mümkün olmadığını anlattı. Belirli günlerde ormanlardaki köpeklere yemek götüren ekibin başında olan Ölçer, Kısırkaya'ya ölüm kampı diyen hayvan hakları savunucularına tepki gösterdi.

"Kısırkaya'ya karşı çıkan insanlar herhangi bir yerde, ormanlık alanlarda veya otoban kenarlarında besleme yapıyor mu, hayvanlara yemek veriyor mu. Kısırkaya kesinlikle siyasal bir çekişmedir. Hükümet ile karşıt grupların çekişmesinden ibarettir. Yüzde 90'ı sırf hükümet yaptığı için karşı çıkıyor. Eksikleri var elbet, ciddi anlamda rüzgar geliyor, soğuk, değiştirmeleri lazım. Kısırkaya'nın şuan yüzde 60'ı kullanılmalı, yüzde 40'ı kullanılmamalı. Bu eksiklikleri tamamlarsak Kısırkaya cennete dönüşebilir. Şöyle düşünün, kar geliyor, yağmur geliyor, köpeklerin hepsi ormanda açlıktan ölecekler, birbirlerine saldıracaklar. Güçlü, güçsüzü yiyecek. Kısırkaya'ya bunları koysak, orada beslensinler, daha güvenli yaşarlar. Elini taşın altına koymayan insanlar Kısırkaya kötü diyorlar. Biz Kısırkaya'ya altı kere gittik, denetime açık, giriyorsunuz içeri hiç sorun yok. Kısırkaya değil, ormanlar ölüm kampıdır. Ölüm ve tecavüz kampıdır. Ormanda tecavüze uğruyorlar, şiddet görüyorlar, zevk için bıçaklanıyorlar."

İşte Ölçer'in o açıklamaları...
 

 

    :

    :

    :

    :

    "Sarıyer hayvan barınağında katliam!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete