Fuat Avni’nin ‘Bilal Erdoğan’ iddiası Twitter’ı kapattırabilir

Polis operasyonlarını önceden bilmesiyle nam salan Twitter fenomeni ‘Fuat Avni‘nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya kaçtığına dair iddiaları nedeniyle Twitter’ın Türkiye’de bir kez daha sansürlenebileceği belirtildi.
Söz konusu ‘@fuatavni_f’ hesabından 5 Ekim’de Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya kaçtığı öne sürülerek, “Bilal’i seçimlere kadar İtalya’da tutmayı düşünüyorlar. Seçimin ardından çıkan tabloya göre dönüp dönmeyeceğini değerlendirecekler” ifadeleri kullanılmıştı.

Bilal Erdoğan ise doktora için İtalya’ya gittiğini savunmuştu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz
ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan’ın avukatlarının Fuat Avni’nin hesabının engellenmesi talebinde bulunduğunu açıkladı. Mahkeme de 6 Ekim’de bu talebi kabul etti.








TWİTTER KARARI HENÜZ UYGULAMADI

Altıparmak ve Akdeniz, bu kararı henüz uygulamayan Twitter’ın bir kez daha tamamen kapatılabileceğini ve buna karşı itiraz ettiklerini belirtti.



FUAT AVNİ DAHA ÖNCE DE ENGELLENMİŞTİ

‘Fuat Avni‘
hesabı daha önce de 2014’ün Ağustos ve 2015’in Ocak ayında kapatılmıştı. Ancak yedek adreslerini kullanan ‘Fuat Avni‘, son hesabında yine kısa sürede 2 milyona yakın takipçiye ulaşmıştı.

TWİTTER'DA İKİ KEZ ERİŞİME SANSÜRLEMİŞTİ


Twitter ve YouTube, 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından ortaya yolsuzluklara işaret eden telefon görüşmelerinin saçılması üzerine Mart 2014’te de kapatılmış, ancak Anayasa Mahkemesi kararıyla açılabilmişti.

Ancak geçen Nisan ayında Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adliyedeki odasında rehin alındığı ana ilişkin fotoğraflar gerekçe gösterilerek Twitter bir kez daha engellenmişti. Twitter’ın hükümetin istediği linkleri kaldırması üzerin erişim engeli aynı gün kaldırılmıştı.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Fuat Avni’nin ‘Bilal Erdoğan’ iddiası Twitter’ı kapattırabilir" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete