Ankara'daki saldırıya dünyadan büyük tepki

Ankara Tren Garı kavşağında yaşanan terör saldırısı dünyada büyük yankı uyandırdı. Yabancı ülke liderleri ve temsilcilerinden Türkiye'ye taziye mesajları yağdı.
Ankara’da meydana gelen patlama nedeni ile Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerini ilettiği belirtildi.

Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada Putin’in Erdoğan’a bir telgrafla taziyelerini ilettiği ve yaralılara acil şifa dilediği belirtildi.

HOLLANDE'DAN KINAMA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ankara Tren Garı kavşağında düzenlenen saldırıları kınadı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Hollande'ın, onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüzden fazla insanın da yaralandığı Ankara'daki barış mitingini hedef alan menfur terör saldırısını kınadığı duyuruldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Hollande'ın Türk halkına taziyelerini ilettiği belirtildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Fransa, birçok insanın hayatını kaybettiği Ankara'da bu sabah meydana gelen terör saldırısını kınıyor" ifadeleri kullanıldı. Böyle acı bir anda Fransa'nın Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduğuna değinildi. Fransa Dışişleri Bakanlığı, hayatını kaybedenlerin ailelerine de başsağlığı diledi.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI: ANKARA'DAKİ VAHŞİ SALDIRILARLA DERİNDEN SARSILDIM

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Ankara'da düzenlenen saldırıyla "derinden sarsıldığını" bildirdi.

Patlamaya tepkisini Twitter aracılığıyla dile getiren Hammond, "Ankara'daki vahşi saldırılarla derinden sarsıldım. Kalbim ölen ve yaralananların sevdikleriyle. İngiltere, Türk halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DAN SALDIRIYA TEPKİ: SEÇİM ÖNCESİ KORKU OLUŞTURMA GİRİŞİMİ

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier bu sabah saatlerinde Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıları kınadı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada saldırının Türkiye’nin demokratik gelişme sürecine leke sürdüğüne dikkat çekildi. Barış ve huzur içerisinde gösteri yapan insanları hedef alan bu saldırılar, seçim öncesinde korku ortamı oluşturma girişimi olarak değerlendirdi. Steinmeier, Türkiye’deki sağduyulu ve demokratik insanların bir arada durup korku ortamı oluşturmaya çalışan zihniyetlerin karşısında dimdik durmaları gerektiğini vurguladı.

Bu tür girişimlere Türk halkının prim vermesi gerektiğin altını çizen Steinmeier, "Türk halkının içerisinde bulunan demokrasi anlayışına sahip insanların kaos ortamı oluşturmaya çalışan güçlere karşı boyun eğmeyeceklerine inanıyorum." ifadesini kullandı.

PAKİSTAN ŞİDDETLE KINADI

Pakistan, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığ'ından yapılan yazılı açıklamada, Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen "bombalı saldırının derin üzüntü ile öğrenildiği" belirtildi.

ARNAVUTLUK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, SALDIRIYI "ŞİDDETLE" KINADI

Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyı "şiddetle" kınadığını açıkladı.

Açıklamada ayrıca, "Türk halkına ve devletine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyor, saldırıda yaralananların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz" denildi.

Kaynak: Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    " Ankara'daki saldırıya dünyadan büyük tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete