Papa'nın başı kel mi?

14 Aralık 2014 - 11:20
Yazının konusu Papa ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez.

İki din adamı... 

Biri 1 milyonluk Mercedes'e diğeri Renault Clio'ya biniyor

Yoruma gerek aslında, bu yazı da sadece "durum tespiti"...

“Diyanet İşleri Başkanı’nın 1 milyon liralık Mercedes” e bindiği haberi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama geldi... 

O açıklamada, söz konusu S500 model aracın Diyanet Vakfı bütçesinden değil, Maliye Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde Devlet Malzeme Ofisi tarafından satın alındığı belirtildi. 

Yani , "o araca binmiyoruz" denilmedi...  Sadece aracın ödemesinin Diyanet  Vakfı bütçesinden karşılandığı ifadesi yalanlandı. 

Açıklamada arabanın fiyatına ilişkin bir bölüm de vardı. "Harcanan rakamlar bahsi geçen haberde yer verilen rakamların çok altındadır" denildi. Ancak rakam verilmedi. 

BU TABLO ARACIN LİSTE FİYATINI GÖSTERİYOR

Yani aracın satış fiyatı 909 Bin TL.

PAPA'NIN BAŞI KEL Mİ?

Bu listenin altında da, Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye  yaptığı ziyareti hatırlatmak istedim.

Papa'ya İstanbul gezisi için, kendi isteği üzerine  Renault Clio Symbol araç tahsis edildi. 

Ankara'da ise Papa için iki makam aracı bekletiliyordu. Zırhlı Mercedes ve  Volkwagen Passat...

Vatikan'da Fiat Albea marka otomobil kullanan Papa, Türkiye’ye gelmeden önce makam aracı olarak Fiat Albea modelini tercih ettiği söylemişti. Ancak kendisine güvenlik nedeniyle bu model bir aracın tahsis edilemeyeceği ama istediği gibi  mütevazı bir araç verileceği bildirilmişti. 

Papa da  Esenboğa Havaalanı’nda zırhlı Mercedes yerine yine zırhlı olan Volkswagen Passat tipi makam aracına binmeyi tercih etti.

Başlarken dediğim gibi, yoruma hiç  gerek yok! 

Arif olan...


    :

    :

    :

    :

    "Papa'nın başı kel mi?" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI