"Yeni Şafak hepimizi aptal sanan aptallar tarafından yönetiliyor"

Yeni Şafak Gazetesinin İnönü İddialarına ilişkin Oktay Ekşi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.
İsmet İnönü hakkında yaptığı haberlere mahkeme kararıyla engel getirtilen Yeni Şafak gazetesine bir tepki de CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi'den geldi.

Ekşi, "Yeni Şafak Gazetesi, ya birilerinin tuzağına düşmüş yahut hepimizi aptal sanan aptallar tarafından yönetiliyor" dedi.

İşte Oktay Ekşi'nin o açıklaması;

Değerli Meslektaşım,

Yeni Şafak Gazetesinin İnönü İddialarına ilişkin Twitter üzerinden yaptığım açıklama aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Kamuoyuna duyurulmasına yardımcı olmanızı dilerim.

Saygılarımla. 

Oktay Ekşi
İstanbul Milletvekili

''Yeni Şafak Gazetesi, ya birilerinin tuzağına düşmüş yahut hepimizi aptal sanan aptallar tarafından yönetiliyor:

Tuttular son olarak Atatürk'ün  İsmet İnönü ve Şükrü Kaya işbirliğiyle zehirlenerek öldürüldüğünü yazdı. Oysa Şükrü Kaya, İsmet Paşa'nın dostu değil siyasi düşmanıydı.

İsmet Paşa'nın Cumhurbaşkanı olmasını önlemek için ona suikast düzenlediği ancak Kaya'nın İstanbul'a çağırdığı İnönü'nün gezisine Refik Saydam'ın engel olduğu uzun yıllar ağızdan ağıza dolaşan bir bilgidir. Nitekim İnönü döneminde Şükrü Kaya bir daha ne Milletvekili ne de bakan olabilmiştir. 

Keza Kasım Gülek'le ilgili yazılanlarda da ipe sapa gelmez laflar ve yanlışlar var. Örneğin Gülek'in Cambridge Üniversitesi Rektörü tarafından Atatürk'e yapılan tavsiye üzerine "kontenjandan" Milletvekili yapıldığı yazıldı.

Bir defa Gülek Atatürk değil İnönü döneminde yani 1942'de Milletvekili oldu. O zaman "kontenjan" yoktu. Zaten o araseçim'de Meclise girdi. 

Atatürk'e Cambridge Rektörünün tavsiyesi de tümden palavra olmalı. Çünkü Ata'nın sağlık sorunları yaşadığı 1937-38 dönemi Gülek'in yurt dışında olduğu yıllarla örtüşüyor. Kaldı ki Gülek'in siyasetçilerin dikkatini çektiği yıllar 1940'tan sonrasıdır.

Özetle Yeni Şafak'ın "Rapor" dediği şey sahiden varsa yazana yazık. Yoksa öyle bir rapor var diyerek okuyucusunu aptal yerine koyana ayıp. 

Bu dönemdeki kadar yalan yazan iftira eden basın hiç olmadı. Çok yazık!''

    :

    :

    :

    :

    ""Yeni Şafak hepimizi aptal sanan aptallar tarafından yönetiliyor"" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ