Twiter'a noter geliyor

Noterler artık Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesaplarını da takibe aldı.
Türkiye sosyal medyadaki paylaşımlar nedeniyle açılan davalarda gündemde.  Noterler de buradan yola çıkarak yeni bir "hizmet"e başlıyorlar.

Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Yunus Tutar, “Sosyal medyada sizinle ilgili bir paylaşıma dava açacaksınız. Ancak, notere gidene kadar yazan kişi bunu silebilir. Ekran görüntüsü ise yeterli olmuyor. Başlattığımız ‘Elektronik ortamda tespit’ uygulaması böyle durumlarda kullanılabilecek” diyor.
  
Hürriyet'ten Vahap Munyar'a konuşan Başkan Yunus Tutar, "Noterlik işlemlerinin tümünün “e-arşiv”e kaydedilebileceğini ve yasal sınırlar çerçevesinde paylaşılabileceğini belirtti:

- TNB’yi 7/24 hizmete açıyoruz. Artık TNB olarak sosyal medyada ya da internet sitelerinde gördüğünüz, okuduğunuz bir yayını, haberi kayıt altına almak istediğinizde bunu yapabileceksiniz. TNB portala girerek tespit edilmesini istediğiniz yeri online seçebileceksiniz.

- Sosyal medyada sizinle ilgili bir paylaşıma dava açacaksınız. Delil olarak “tespit tutanağı” gerekiyor. Ancak, notere gidene kadar yazan kişi bunu silebilir. Ekran görüntüsünü alsanız bile delil olarak kullanılamayabilir. “Elektronik ortamda tespit “ böyle durumlarda kullanılabilecek. Bu sistem yargı sürecinde denetime elverişli bir arşive olanak sağlıyor.

Kaynak: hurriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Twiter'a noter geliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete