Sedef Kabaş bugün hakim karşısında

Gazeteci Sedef Kabaş, sosyal medyada 17 Aralık yolsuzluk iddialarına dava açmayan savcıyı eleştirdiği için “hedef göstermek”ten yargılanacak.
Gazeteci ve iletişim uzmanı Sedef Kabaş, Savcı Hadi Salihoğlu’nu hükümeti sarsan 17 Aralık yolsuzluk iddialarını etkili soruşturmamakla eleştirdiği gerekçesiyle bugün yargılanmaya başlayacak.

Kabaş, Twitter hesabından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu hakkında “17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren hakimin ismini unutmayın” şeklinde mesaj paylaştığı için İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), kamuoyuna, bugün saat 11:00'da görülmesi beklenen davayı izleyeceğini duyurdu.

BİR DE "POLİSE DİRENDİN" DAVASI

Çekmeköy’deki evine gelen polis, Kabaş’ın cep telefonu, bilgisayarı ve tabletine el koymuş, gazeteciyi evinden gözaltına almıştı. Sedef, Emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Ancak Sedef hakkında önce “terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek” ve "tehdit" iddiasıyla dava açılmış, ardından hakkında, aramaya gelen polislere bir süre kapıyı açmadığı ve direndiği ileri sürülerek ikinci bir iddianame düzenlendi. Sedef ise, her iki iddiayı reddetti

    :

    :

    :

    :

    "Sedef Kabaş bugün hakim karşısında" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ