Para çalan oy da çalar!

7 Haziran seçimlerinde oy hırsızlığı yapılacağı yönünde fısıltılar yayılmaya devam ediyor. T24.com'un köşe yazarı Hasan Cemal köşesinde bu konuyu ele aldı.
Seçim sandıklarında hilelerin olacağına yönelik ihtimaller her geçen gün artıyor. AKP'nin oy oranlarında düşüş yaşandığı için sandık başında oyunlar oynanacağı gündeme gelmişti. T24.com'un köşe yazarı Hasan Cemal bugün yazısında 'Para çalan oy da çalar' diyerek konuyu ele aldı.

İşte Hasan Cemal'in o yazısı;

'PARA ÇALAN OY DA ÇALAR'

​Şu cümle kulağıma çalınıyor:

“Para çalan oy da çalar!”

Seçim sandıklarında seçim hilelerine dönük ihtimalden kaygı duyuluyor:

HDP’nin baraja takılması için her şeyi yapabilir bunlar! Biz seçimlerin barış içinde, sükunet içinde geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Ağrı benzeri provokasyonlara geçit vermemek için azami dikkati gösteriyoruz.”

Şöyle devam ediyor:

“Avrupa’da 3 milyon civarında seçmen var. HDP’nin hedefi en az 400 bin oy. Avrupa’daki oy sandıkları resmen Türkiye’de, Ankara’da sayılacak. AKP ile devlet bürokrasisi, HDP’ye karşı işbirliği yapabilir mi?.. Erdoğan bunu göze alabilir mi?..”

‘Hileyle hurdayla’ HDP’nin baraja takılmasının bir savaş kararıolacağını, buna karşı da hazırlıklı olduklarını dikkatli bir dille belirtiyorlar.

AKP’nin Kürt oyları...

AKP’nin Kürt oylarında artık kanama yaşandığını, HDP’ye doğru bir kayışın dikkati çektiğini söylüyorlar, ki bunda gerçek payı var.

Kürt oylarının Erdoğan’dan kaçışı konusunda kritik dönüm noktası olarak Kobani gösteriliyor.

Roboski katliamının üstünü örten Tayyip Erdoğan’ın Kürtler açısından Kobani direnişinin ya da ‘Kobani destanı’nın anlamını kavrayamadığını söylüyorlar.

Şu sözler ilginç:

“Rojava’da, Suriye’de IŞİD’i, el Nusra’yı, bu radikal İslamcı örgütleri Kürtlerin üzerine sürdü Erdoğan... Amacı, Suriye Kürtlerinin önünü kesmekti... Rojava’da PYD’nin, PKK’nın kolunu kanadını kırmaktı Erdoğan’ın amacı... Ama bu strateji Kobani’de ters tepti. Kürtler ölümüne direndi IŞİD’e karşı... Demokrasiyi, kadını, laikliği, bütün bu değerleri savunarak mücadele etti Kürtler Kobani’de...”

Diğeri sözü alıyor:

“Türkiye’de de HDP olarak aynı zihniyetle Erdoğan’a karşı mücadele veriyoruz. 7 Haziran bunun için bir dönüm noktası...”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Para çalan oy da çalar!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ