Ayakkabı Kutuları İkna Odalarına Sığmaz!

AKP seçim maratonunu ikna odalarından başlattı.
Cumhuriyet gazetesi yazarı AKP'ninn son reklam filminde yaptığı başötüsü istismarı ile ilgili çok çarpıcı bir analizde bulundu.

İşte Tayfun Atay'ın o yazısı; 

AKP seçim maratonunu ikna odalarından başlattı! Nasıl hazin ve aciz bir nokta!.. Ama kabul etmek gerekir ki partinin seçim bildirgesini açıkladığı buluşmada kendi çalıp söylediği “emperyal nağmeler”le kıyaslandığında çok daha “gerçekçi” bir nokta… 

“Emperyal nağmeler”, yani memleketi özellikle son iki yıldır yangın yerine çevirmiş bir iktidar olmayı es geçip Bosna, Gazze, Somali, Kerkük ve Kafkas havası çalıp Panislamizm türküsü çığırarak takdim edilen neo-Osmanlıcı manzara aslında bir “serap”... Bunun gerçekçi olmadığını dünya âlem bildiği gibi AKP’nin çekirdek kitlesi de gayet iyi biliyor. Hükmü sadece kendi insanına geçen, dışarıya ise “Yalancı Tarzan” olmaktan ibaret din baz bir siyasi hareket var karşımızda.

TAM BİR FELAKET

Böyle bakıldığında iki gündür ekranlarda dolaşıma sokulmuş, 28 Şubat’la (1997) özdeş kılınan tesettürlü öğrencilere yönelik “ikna odaları” zulmünün AKP ile bittiğini öne süren reklam, partinin şu anki durumu dikkate alındığında daha gerçekçi bir motivasyonun yansıması denilebilir. 

Yanlış anlamayı frenlemek için hemen belirtelim: Gerçekçilik reklamın tematik içeriği açısından söz konusu değil. Orası tam bir felaket!.. 

Gerçekçilik şurada: AKP gelecek ümidini kaybettiği için geçmişe sığınmakta. Çünkü Gezi Parkı süreci sonrasında AKP bir “Türkiye partisi” olmaktan çıktı. BDP-HDP çizgisini yıpratma yolunda hep kullanılagelmiş bu niteleme esas AKP için anlamlı. 

Tayyip Erdoğan tarafından Gezi olaylarında “yüzde 50” retoriği ile tohumları atılmış, yakınlarda Bülent Arınç tarafından “öbür yüzde 50 biz-den nefret ediyor” ifadesi ile de sağlaması yapılmış olduğu üzere AKP artık bile bile toplumun yarısı ile kanlı canlı hısımlık, diğer yarısı ile de kanlı bıçaklı hasımlık içinde bir par-ti. “Hısım olan yüzde 50 mi gerçekten” tartışmasına hiç girmeyeyim.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    "Ayakkabı Kutuları İkna Odalarına Sığmaz!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ