Hakan Fidan Davutoğlu'ndan dert yandı

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın bir sohbet ortamında ''Davutoğlu azmettirdi sonra da beni ortada bıraktı” cümlesiyle açıkladığını yazdı.
İşte Ahmet Takan'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü:

AKP iktidarının arka bahçesi haline gelen MİT, Hakan Fidan’ın görünür siyasete kısa süreli giriş çıkışı ile yaşadığı son sarsıntıyı atlatabilmiş değil.

Pek atlatacak gibi de gözükmüyor. Çünkü Recep Erdoğan’ın ezme operasyonu ile AKP adaylığından çekilen ve tekrar MİT’in başına dönen Hakan Fidan değerli yalnızlığın içine gömülmüş durumda.

Her istediği zaman Beştepe’ye gidemiyor. Bakanlar üstü pozisyonu sona erdi. Üstüne üstlük “Başbakan” Ahmet Davutoğlu da kendisini epey kenara itti. Bunları sadece kendi yorumum olarak yazmıyorum.

AKP içinde çok sağlam bir kaynaktan dinlediğime göre Hakan Fidan, içinde bulunduğu hali, bir yakın halka sohbet toplantısında şu cümlelerle özetlemiş; “Ahmet Davutoğlu azmettirdi sonra da beni ortada bıraktı.”

Hakan Fidan’ın bu sitemi Ahmet Hocanın da kulağına gidince “Ne yapayım. Tayyip Erdoğan’a direnemiyorum” demiş.

Hakan Fidan’ın iç sıkıntıları ve değerli yalnızlığının en çok Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a yaradığı söyleniyor.

AKP kulislerinde yapılan yorumlara göre;

“Erdoğan, Davutoğlu’ndan umudu kesip, Hakan Fidan’a da tokat attıktan sonra Yalçın Akdoğan ikinci adamlık için ellerini ovuşturmaya başladı. Hatta Başbakanlık adaylığında Numan Kurtulmuş’u da geri plana itti.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Hakan Fidan Davutoğlu'ndan dert yandı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ