Gollum seçmene baskıymış

Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla meslekten men edilen Dr. Çiftçi: Sadece bir resimdi... Seçmenin iradesine baskı yaptığım iddia ediliyor
Yüzüklerin Efendisi filminin karakterlerinden Gollum ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeme, şaşma ve hayret” hallerinin yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştığı için memuriyetten men cezası verilen Dr. Bilgin Çiftçi BirGün’e konuştu. Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Çiftçi, “Sosyal medyada yaptığım bir paylaşım yüzünden memuriyetim sona eriyor. Yaptığım paylaşım iki resmin bir araya getirilerek yapılan ve hâlâ bana komik gelen bir paylaşımdı. Orada başka bir siyasi karakter veya ünlü bir isim de olabilirdi. Küfür yok, eleştiri yok, fıkra değil yazı değil, sadece bir resim... Memuriyetimi etkileyecek yasadışı bir durum söz konusu değil” dedi.

İDARİ MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ

Sosyal medyada yaptığı paylaşımın yalnızca arkadaşlarının görebileceği bir paylaşım olduğunu belirten Çiftçi, “Şikâyeti yapan öz teyzemin kızının kocası oldu. Ekranın fotoğrafını çekip şikayette bulunmuşlar. Seçmenin iradesine baskı yaptığım iddia ediliyor. Paylaşımı yaptığım yıl 2014. O dönem seçim de yoktu. Siyasi başarısızlığımın sonucunu karalama yaparak kapatmaya çalışıyormuşum. Ben siyasetçi değilim ki, akıl almayacak bir suçlama yapılıyor. Koyu bir partili dahi böyle bir suçlama yapamazdı. Tebliğ 1 ay içerisinde geldikten sonra imzamı atıp memuriyet hayatım bitecektir. Bu karardan sonra idari mahkemeye başvuracağız. Genelde böyle durumlarda, hatta hakaret içermedikten sonra karar, eleştirel paylaşım yapanların lehine çıkıyor, fakat normal bir ülke olmadığımız için her şey olabilir” dedi.



Kaynak: Birgun.com.tr / Anıl Yurdakul

    :

    :

    :

    :

    "Gollum seçmene baskıymış" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete