Burçin Terzi: Ekrana bakamıyorum, canım acıyor...

Hürriyet gazetesinden Hakan Gence, Poyraz Karayel’in başrol oyuncusu Burçin Terzioğlu’yla buluştu; aşk hayatından, Türkiye gündeminden ve uygulanan sansürlerden konuşuldu...
Poyraz Karayel’in başrol oyuncusu Burçin Terzioğlu ile Türkiye'nin gündemi ve sansür masaya yatırıldı.
 
İşte o röportaj;

Dört yaşından beri setlerdesiniz. Canlandırdığınız karakterlerin bir ortak noktası var mı?

- Birçoğunun ortak mottosu ‘rağmen’di. Okuduğum senaryolarda tüm zengin yaşantısına rağmen yoksulluk, tüm kalabalığa rağmen yalnızlık, tüm imkânlara rağmen imkânsızlıklar yaşamış kadınlar vardı.

Bu roller kadın olmanın zorlukları adına ne öğretti?

- 50 farklı kadını canlandırmak zorlukları anlamanı sağlamıyor. Güne gazetemizi açıp da yüz yüze geldiğimiz vicdanlara sığmaz cinayetlerle başlıyoruz. Yine gün içinde bir aşağılama vurgusu olarak kelimelerin içinde geçen ‘karı gibi’ cümlesini defalarca duyuyoruz. Kız çocukları doğduğunda erkek olmadığı için lanet eden, okutmayan, ergen bile olmamışken evlendiren, “Kendi rızasıyla oldu” deyip küçücük kızlara tecavüz eden adamlara tanıklık ediyoruz. Vicdanı, beyni, kalbi olan insanlar zaten kadın olmanın ne demek olduğunun farkındadır. Cahillikten kurtulmak, kız-erkek tüm çocuklarımızı iyi eğitmek lazım.

20’lerden 30’a sizde neler değişti?

- Rakamların çok da önemi yok artık. Yaş almanın tadını çıkarıyorum. Birçok olayda daha olgun bakmanın farkındalığını yaşıyorum. Hayattan çok şey beklemenin saçma olduğunu biliyorum. Varlığımı daha işe yarar kullanıyorum. 
Ruhuma ve bedenime daha saygılı davranıyorum.

Aşk, yaptığınız işlerde hep başroldeydi... Peki aşkı ve kadın-erkek ilişkilerini çözmeyi başardınız mı?

- Üstüne binlerce kitap yazılmış, hocalar araştırmış, ben mi çözeceğim şifreyi (Gülüyor)! Çözmeye de uğraşmıyorum, akışa bırakıp yaşıyorum.
Özel hayatınızla ilgili bir çok şey yazılıp çiziliyor. İşin aslı ne?

- Özel hayatımla ilgili hiç konuşmadım. Bunun sebebi, adı üstünde özel hayat olması, bana özel.  Ağzımdan tek cümle dökülmedi bu konuyla ilgili, bundan sonra da dökülmeyecek. Önünde bir ilişki yaşaması için engeli olmayan, kendi seçimlerini yapıp, kararlarını verebilecek yaşta bir kadınım. Ve şu anda çok mutluyum.

Önce kabadayı Ramiz Dayı’nın kızı, ardından bir mafya babasının sevgilisi, ‘Poyraz Karayel’de bir mafya kızı... Niçin size karanlık adamların hayatındaki kadını oynatıyorlar?

- Ne tesadüftür ki son üç isim de böyle denk geldi. Karakterler beni hiç bilmediğim sulara sürüklüyor. Hayatında bu insanlarla yolu kesişmemiş biri olarak onların kızlarını ve eşlerini oynuyorum. Bunu bu karakter için beni düşünen insanlara sormak lazım, bir fikrim yok.

Kaynak: Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Burçin Terzi: Ekrana bakamıyorum, canım acıyor..." hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete