’Ak Parti’ ismiyle rakı ve şarap bile satacak

Konya’daki ‘Ak Parti Store’ yaklaşık iki haftadır internet üzerinden ‘AK Parti’ logolu ürünler satıyor.
Uyanık girişimci, Türk Patent Enstitüsü’nden isiminin patent haklarını da satın aldı

Milli varlıkları yabancılara satan AKP adını uyanık girişimciye kaptırdı. 2 Eylül’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Türk Patent Enstitüsü’ne marka başvurusu yapıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun memleketi Konya’da kurulan şirket yaklaşık iki haftadır internet üzerinde ’AK Parti’ logolu ürünler satıyor.

İnternet üzerinde faaliyet gösteren şirketin alanı ise oldukça geniş. “Ak Parti Store” ismi ile ticaret hayatına giren sitenin satacağı ürünler arasında; “alkollü içecekler, şaraplar, rakılar, viskiler, likörler, alkol içeren kokteyller, tütün, çiğneme tütünleri, sigaralar, purolar” da yer alıyor.

ÇAPA DEMİRİ DE VAR

Şirket ayrıca Bilal Erdoğan’ın uzmanlık alanı olan denizcilik alanında da satışlar yapmayı planlıyor. Deniz taşıtları için çapa demirleri de satıyor. Alışveriş sitesi, tıbbi amaçlı bitkisel içecekler, deterjanlar, çamaşır suları hatta otomobil jantları da satmayı planlıyor.
“Ben adeta ülkemi pazarlamakla mükellefim” diyen Cumhurbaşkan’ı Erdoğan’ın kurucusu olduğu AKP’nin şirketle bir bağlantısının olup olmadığı şimdilik bilinmiyor. Patent konusunda oldukça hassas AKP’nin gözünden kaçan Konya’da kurulan, şirket hakkında nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.


BARDAĞI, KUPA SATIYOR

Akıllı bir girişimci mi yoksa AKP’li bir işadamı mı olduğu henüz belli olmayan AK Parti Store şu an internet sitesi üzerinden çanak çömlek satışına başladı. Sitede AKP logolu yüzükler, kahve kupaları ve duvar saatleri yer alıyor. Ayrıca çay altlığı, çay seti gibi ürünlerin de satıldığı sitede şirket tanıtımı kısmında “Ak Parti Store siz değerli müşterilerimizin bizleri bu akıma yönlendirerek tamamen ürün istekleri ihtiyacından doğan bir kuruluştur. İster evinizde ister hediye edebileceğiniz bu harika ürünleri, siz değerli müşterilerimize sunmak ve tedariğini sağlamaktan gurur duyarız” ifadelerine yer veriliyor.

AKP PATENTTE ÇOK HASSAS DAVRANIYOR

AKP bugüne kadar kullandığı siyasi sloganların bile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Türk Patent Enstitüsü’nden tescilini alıyor. Logo tasarımı için 2003’te patent alan parti 2013’te seçimlerle başka partilerin almasını engellemek için “Doğru karar, Türkiye’de istikrar” sloganını bile tescillendirmişti.

Kaynak:  Sözcü / Bora Erdin

    :

    :

    :

    :

    "’Ak Parti’ ismiyle rakı ve şarap bile satacak" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete