Yine 'Erdoğan' davası!

Son dönemde medyanın temsilcilerini hedef alan suçlamaları ve soruşturmaları Evrensel gazetesi yetkililerinin de başını ağrıtıyor.
Evrensel gazetesinde çıkan “Ali İsmail’in faili Erdoğan’dır” başlıklı haber nedeniyle sorumlu yazı işleri müdürü Vural Nasuhbeyoğlu ve gazetenin imtiyaz sahibi Mehmet Akif Koşar hakkında, Ceza Kanunu’nun (TCK) 299. Maddesi uyarınca “Cumhurbaşkanına hakaret”ten dava açıldı. Yargılama 1 Ekim’de başlayacak.

Gazetenin başyazarı İhsan Çaralan iki yazısı nedeniyle, yazarları Mustafa Köz ve Erol Aral, birer yazıları nedeniyle aynı suçlamayla soruşturma geçiriyorlar.

Sadece Eylül ayının üç haftasında TCK’nın 299. Maddesinden hakkında işlem (soruşturma veya kovuşturma) yapılan medya çalışanlarının sayısı 19’u buldu.

ÜÇ HAFTADA EN AZ 19 GAZETECİYE İŞLEM

Eylül ayı içerisinde TCK’nın 299. Maddesinden hakkında işlem (soruşturma veya kovuşturma) yapılanlar arasında karikatürist Musa Kart (2)(Cumhuriyet), gazeteci ve köşe yazarları Ekrem Dumanlı (Zaman), Ertuğrul Özkök (Hürriyet), Yavuz Baydar (Bugün), Tayfun Talipoğlu (Yurt), Onur Erem (BirGün), Murat Çapan (Nokta), Hasan Cemal (T24), Aytekin Gezici (Twitter), Gökçe Fırat Çulhaoğlu (Türk Solu), Atilla Taş (Meydan), Gülizar Baki (Meydan), Levent Kenez (Meydan), Ahmet Altan (2), Vural Nasuhbeyoğlu (Evrensel), Mehmet Akif Koşar (Evrensel), İhsan Çaralan (2) (Evrensel), Erol Aral (Evrensel) ve Mustafa Köz (Evrensel) bulunuyor.

EYLÜL ÖNCESİNDEN...

Eylül ayına kadar Özgür Mumcu (Cumhuriyet), Barış Pehlivan (Odatv.com), Ender İmrek (Evrensel), Barış İnce (BirGün) gibi pek çok yazar ve yayın yönetmeni 4 yıl 8 ay hapis öngören TCK'nın 299. maddesinden mahkemelikti.
Çok çeşitli politik çevrelerden gazetecileri hedef alan yargısal baskılar, medyanın dışında, üniversite ve aktivizm çevrelerini de yakından etkiliyor

Kaynak: Bianet

 

    :

    :

    :

    :

    "Yine 'Erdoğan' davası!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete