close

Erdoğan'ın 'U' dönüşü

Sözcü yazarı Saygı Öztürk Erdoğan'ın yıllar önce 'asker' ile ilgili yaptığı bir konuşmayı köşesine taşıdı.
Deneyimli yazar Öztürk, RP İstanbul İl başkanı Erdoğan'ın yıllar önce bir konuşmasında “Terör bitti, kamplar dağıtıldı” dediklerine bakmayın. Sadece hava harekatlarıyla terör örgütünün bitirilemez, Uçaklarla dağı taşı bombalıyorlar. Amaç ABD’den alınan bomba stoklarını eritmektir” dediğini iddia etti.

İşte Saygı Öztürk'ün o çarpıcı yazısı....

MÜTEAHHİTLERE BARIŞ SORGUSU

Bölücü terör örgütüyle mücadele 2013 yılından itibaren “müzakere”ye dönüştü. Bu süreçte örgüt alabildiğine yol aldı. Bugün, il ve ilçe merkezlerinde güç gösterisinde bulunan örgüt, güvenlik güçleriyle halkı karşı karşıya getirtme hesaplarında kadın ve çocukları da kullanmaktan çekinmiyor.

Bakıyorsunuz ilçelerde ellerinde uzun namlulu silahla kahvehaneye geliyorlar. Örgüt adına haraç toplanıyor. Unutmayalım, örgüt milislerini silahlandırdı. Onlar, halk üzerinde daha etkin olabilmek, bölücü örgütün her yerde olduğunu göstermek için teröristlerin giydiği kıyafetleri giyiyor.

YERLEŞTİRİLENLERİ BULABİLMEK İÇİN...

Yollar asfaltlanmadan önce el yapımı patlayıcılar yerleştirildi. Güvenlik güçleri geçerken patlatılıyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra 137 güvenlik görevlisi şehit edildi. Yanınızda ne kadar koruma olursa olsun artık faydası yok. Patlamalar uzaktan kumandayla ya da kabloyla gerçekleştiriliyor.

O yollar yapılırken tonlarca patlayıcının yerleştirilmesinden istihbarat birimlerimizin habersiz kalması şaşırtıcı... Şimdi bunun sıkıntıları çekiliyor, yollardan güvenlik güçlerimiz geçemiyor ya da “her an patlama olacak” kaygısıyla gidiliyor. Aracınız zırhlı da olsa her an patlama olacakmış gibi gerilim yaşamak kolay değildir.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin talimatıyla Doğu ve Güneydoğu’da yolları yapan, asfaltlayan müteahhitler, yapım ve asfaltlanma sırasında çalışan işçiler tek tek belirleniyor. Bunlardan, patlayıcıları kimlerin yerleştirdiği, nerelerde daha gömülmüş olabileceği, kimlerden şüphelenildiği konularında bilgi edinilmeye çalışılıyor. Olan oldu, bundan sonra patlamaların nasıl engellenebileceği üzerinde duruluyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ? ŞİMDİ NE YAPILIYOR

Siyasetçilerin “Terör bitti, kamplar dağıtıldı” dediklerine bakmayın. Sadece hava harekatlarıyla terör örgütünün bitirilemeyeceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, RP İstanbul İl Başkanlığı sırasında söylemişti. “Bunlar terörle mücadele etmiyorlar. Uçaklarla dağı taşı bombalıyorlar. Amaç ABD’den alınan bomba stoklarını eritmektir” diyordu. Askerin postalının değmediği, gidilemeyen yerde terörün bitmiş olduğu söylense de bunlar inandırıcı olmuyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın 'U' dönüşü" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete