Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Faraç serbest bırakıldı

Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Faraç bu sabah saat 5 sıralarında Adana'da kaldığı otel odasında polis tarafından gözaltına alındı. Faraç, saat 10.30 sıralarında serbest bırakıldı.
Bir konferansa katılmak için Adana'da bulunan gazeteci Faraç sabah gözaltına alındı. Otel odasına saat 5'te gelen polis ekipleri, Mehmet Faraç hakkında yakalama kararı bulunduğunu, savcılığa ifade vermek üzere gözaltına alınacağını bildirdi. Mehmet faraç polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. 5 saati aşkın gözaltında tutulan Faraç 10.30 sıralarında serbest bırakıldı.

Faraç'ın 2014 yılının Nisan ayında kaleme aldığı ve Aydınlık gazetesinde yayınlanan "AKP'nin arka bahçesi ve falaka zihniyeti" başlıklı yazısında, Mersin'deki hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Okulu'nda yaşanan bir olaydan bahsettiği, bu yazı dolayısıyla okul müdürünün şikayeti üzerine hakkında soruşturma açıldığı, gözaltı kararının da bu nedenle uygulandığı öğrenildi.

SERBEST KALDIKTAN SONRA ULUSAL KANAL'A KONUŞTU

Sabah 05.00 sıralarında gözaltına alınan Faraç, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ulusal Kanal'da Gizem Güneş'in sunduğu 'Gün Ortası' programına telefonla bağlanan Faraç konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faraç, "saat 05.00'te Adana'da kaldığım otelde resepsiyondan arandım. Polislerin gözaltı ile ilgili geldiğini söylediler. Gözaltına alındım; karakola götürüldüm. Sonradan öğrendim ki, 18 Nisan 2014'te "AKP'nin arka bahçesi ..." başlıklı yazım nedeniyle hakkımda yakalama kararı çıkarılmış. Bununla ilgili gözaltına alındığımı söylediler." ifadesini kullandı.

5 saati aşkın süre gözaltında kaldığını belirten Faraç, "saat 05.10'da alındım; saat 10.30 civarında bırakıldım."
dedi.

Faraç şunları söyledi:


TWITTER'DAN İSYAN ETTİ: ZAVALLICA BİR FAŞİZM ZİHNİYETİ!

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan tepkisini dile getiren Faraç, "Ve sonunda devlet aranan kalemşorü Adana'da ele geçirir! Yazarın basın davası varsa sabah 05.10'da ifade vermesi gerekirmiş. IŞİD'in peşini bırak, adresi belli bir gazeteciyi Adana'da, sabahın 5'inde otelde gözaltına al! Lanet olsun bu düzene. Devlet de haklı! Sen adresi belli gazeteciyi bile bulamazken Ankara'yı kana bulayan teröristi nasıl bulacaksın ki? Bu hukuk devleti mi şimdi? Sıradan bir ifade için bir gazeteci sabahın 5'inde otelde gözaltına almak zavallıca bir faşizm zihniyeti!" ifadelerini kullandı.

    :

    :

    :

    :

    "Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Faraç serbest bırakıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete