Kutlama mesajı…

14 Haziran 2016 - 15:52
Kanka, n’aber ya? N’apıyosun? Küs müyüz hala? Amma uzattın sen de ya! Yapma be oğlum! Alt tarafı bir uçağını düşürdük. Angajman kuralı olduğunu sen de biliyorsun. Ne bu afra tafra? Tamam, pilot da öldü. Bak, o konuda yerden göğe kadar haklısın. Ama üzülme sen, nanna yapıcam ben onlara. Nanna, nanna!  Bak ne biçim dövdüm, gördün mü?

Olmuyo ama böyle! Kocaman adamlarız oğlum biz, devlet yönetiyoruz.  O kadar gücümüz var, yetkimiz var. Öyle çocuk gibi küsmek ne oluyor?  Böyle mi yönetiyosun sen ülkeni? Herkesle küsülür mü ya? Devlet işlerinde böyle küslük olmaz. Rahatsız oluyorum bak! Tabiatım değil benim çünkü ters bana bu işler.

Bak arkadaşlar söylediler şimdi, özel bir gününüz varmış sizin. “Dur “dedim, “şu kerataya bi yazayım” dedim, “halini hatırını sorayım” dedim. Hadi be oğlum! İstiyosan kalkayım geleyim, istiyosan birilerini göndereyim heyet şeklinde. Ne istiyosun söyle! Arıycaktım aslında, ama bizimkiler böyle resmi takılmanın iyi olacağını söylediler. Ama bizim aramızda böyle resmiyet falan olmuyor be oğlum! Yakışıyo mu senin gibi adama?

Bak kalbimi kırıyosun. Hem ben de kırgınım sana. Ne oluyo öyle Yunan Başbakanıyla takılmalar, turist göndermeler falan? Öldük mü biz? Oğlum ta Çariçe Katerina’dan beri sıkı ilişkilerimiz var sizinle. Kız aldık sizden. Bir sürü aile kuruldu, yazık değil mi? Bir sürü çocuk ortada kalıcak şimdi.  Parçalanan ailelerin sorumlusu mu olmak istiyosun? Onca çocuğun vebalini omuzlarına mı alacaksın? Esed yüzünden zaten aramız limoni, başka mevzuları da sokma aramıza gözünü seveyim.

Kanka! Bizim turizmciler de çok zor durumda oğlum, kan ağlıyolar bak. Bırak da gelsin sizin memleketten turistler, eskisi gibi kucaklayalım onları. Ne diyosun?

İstersen sen atla gel! Şimdi Ramazan. 4 Temmuz gibi konuşalım, Bayram sonrası yengeyle atlar gelirsin. Atlarız tekneye, Bodrum, Antalya gider geliriz. Kafamız dağılır, iki lafın belini kırarız. Oradan 2 yer bakarsın sen de,  emekliliğinde oralara yerleşsen güzel olmaz mı?

Bu vesileyle özel gününüzü bir daha kutlarım kanka, hepimiz kutlarız. Sen gerçi 29 Mayıs’ta mesaj göndermeyi unuttun bize. Kırıldım biraz ama sonra düşündüm de, sen bilmiyosun tabii bizim resmi Bayramları, haklısın yazmamakta. Çok güzel oldu ama, görsen kıskanırdın bizi.Gözlerinden öpüyorum kanka. Herkese selam, yengeye de bilhassa selam. Bizimki de “illa gelsinler “ diyo…

Uzatmayalım tamam mı? Uzatmayalım!

    :

    :

    :

    :

    "Kutlama mesajı…" hakkında Tweetler
    YAZARIN DİĞER YAZILARI
    https://twitter.com/KarsiGazete